x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce măsuri vrea să ia Adrian Câciu cu prima tranșă din PNRR

Ce măsuri vrea să ia Adrian Câciu cu prima tranșă din PNRR

02 Dec 2021   •   15:38
Ce măsuri vrea să ia Adrian Câciu cu prima tranșă din PNRR

Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară, transmite ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, după ce Comisia Europeană a anunțat că trimiterea primei tranșe din PNRR, în valoare de 1,8 miliarde de euro.

„Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR. Deja o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede și un avans pentru partea de împrumuturi. De aceea, reprezintă o urgență construcția unui cadru legal pentru a putea cheltui acești bani”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

Ministrul de Finanțe anunță că va lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

„Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară”, încheie Câciu.

Comisia Europeană a transferat României joi 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei țări în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

 

×
Subiecte în articol: PNRR adrian caciu