x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce soluții există atunci când ai neapărată nevoie de bani de care nu dispui

Ce soluții există atunci când ai neapărată nevoie de bani de care nu dispui

07 Dec 2022   •   10:55
Ce soluții există atunci când ai neapărată nevoie de bani de care nu dispui
Sursa foto: pexels.com

Se întâmplă câteodată să avem nevoie de bani urgent. Cheltuielile neprevăzute apar dintr-o mulțime de motive, de la facturi uriașe la nunți sau botezuri la care trebuie să mergem ori probleme de sănătate. Alteori, dorința de a ne achiziționa un lucru, de a călători sau de distracție ne solicită sume pe care nu le avem.

Când rămâi fără bani prea devreme, viața de zi cu zi devine stresantă. Pe lângă hrană, ai nevoie de relaxare și servicii de calitate. Există însă soluții pentru orice situație financiară critică. În continuare îți prezentăm care sunt cele mai la îndemână, astfel încât să faci rost de banii necesari cât mai repede.

Accesează un credit IFN

IFN-urile sunt instituții financiare nebancare care îți oferă împrumuturi rapide, fără proceduri complicate. Dacă vrei să accesezi un credit IFN trebuie să dovedești că ai o sursă de venit constantă, să încarci un act de identitate și să treci printr-o procedură rapidă de verificare a acesteia. Poți obține apoi suma de care ai nevoie urgent. Pentru că împrumuturile sunt rapide, sumele pe care le poți solicita sunt mai mici decât la bănci. Însă, pe măsură ce dovedești că ești bun platnic, poți cere împrumuturi mai mari. Returnarea creditului se face în rate, până la un anumit termen. Ține cont de posibilitățile tale înainte de a accesa un credit, pentru a reuși să-l returnezi la timp. 

Amanetează obiecte de valoare

Când amanetezi un obiect de valoare poți să obții bani rapid, fără să rămâi definitiv fără el. Bijuteriile sau alte obiecte de preț îți pot aduce banii doriți, dar există și riscul de a le pierde, dacă nu plătești la timp. Poți prelungi perioada de amanetare, în caz că n-ai bani. Depășirea intervalului de plată stabilit prin contract pune casa în posesia bunurilor amanetate. Aceasta le poate vinde mai departe, astfel că îți va fi imposibil să le recuperezi. 

Scoate lucruri la vânzare

Toți avem în locuințe lucruri pe care nu le folosim des, dar care sunt în stare bună. Când ai nevoie urgentă de bani scoate-le la vânzare. Pune anunțuri pe internet sau vorbește cu prieteni sau vecini care ar putea fi interesați. Obiectele pot fi diverse: cărți pe care nu le-ai deschis de ani de zile, haine care nu mai îți plac, mobilier care aglomerează camera, jocuri și jucării pe care copilul nu le folosește, electrocasnice vechi.

Împrumută-te de la familie și prieteni

Apropiații sunt deseori salvarea noastră în situații de criză. Dacă ai neapărat nevoie de bani, te poți împrumuta de la ei. Nu apela însă mereu la apropiați, pentru că riști să-i îndepărtezi. De asemenea, arată-le recunoștință oferindu-te să-i ajuți, la rândul tău, când au nevoie. Fii săritor și nu aștepta ca ei să-ți spună direct când nu se pot descurca cu o sarcină sau când au nevoie de o mână de ajutor. Cu cât oferi mai mult celorlalți, cu atât vei obține și tu mai mult. Plătește-ți datoria la termenul stabilit, altfel le vei pierde încrederea și pe viitor s-ar putea să te refuze. 

Folosește-ți atuurile

Dacă ești o persoană cu anumite aptitudini și talente, pune-le la treabă. De exemplu, dacă te pricepi la desen sau activități manuale, poți realiza portrete, felicitări hand-made, tablouri, bijuterii, decorațiuni, buchete și alte lucruri utile la anumite sărbători și evenimente. Cine știe să coasă bine se poate apuca să repare hainele cunoscuților. Și aptitudinile din bucătărie sunt folositoare, în special în perioada sărbătorilor. Gătește contra cost bunătățurile care îți ies cel mai bine. 

Când ai nevoie de bani urgent, ține cont de soluțiile pe care ți le-am prezentat mai sus.

×