x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce spune Adrian Oros despre închiderea piețelor agroalimentare

Ce spune Adrian Oros despre închiderea piețelor agroalimentare

17 Noi 2020   •   14:41
Ce spune Adrian Oros despre închiderea piețelor agroalimentare
Sursa foto: Lucian Alecu

Decizia controversată a autorităților de închidere a piețelor agroalimentare a avut efecte minime. În toată țara există 514 piețe, din care numai 27 au fost închise, ceea ce înseamnă 5,25%, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Stadiul de funcţionare a pieţelor agroalimentare, pentru că există foarte multă dezinfomare, este la 16 noiembrie 2020: Dintr-un total de 514 pieţe agroalimentare, 367 au funcţionat dintotdeauna în spaţii deschise sau semi-deschise, nu s-a modificat nimic. Pentru 120, care funcţionau în spaţii închise, primarii au găsit soluţii privind modificarea fluxului astfel încât şi acestea au fost deschise. Au rămas închise 27 de pieţe din spaţii închise, adică 5,25%. Asta este realitatea privind pieţele agroalimentare", a declarat demnitarul. 

Prin Hotărârea 52 a CNSU, activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi talciocurilor a fost suspendată din 9 noiembrie pentru a stopa răspândirea infecției cu noul coronavirus. 

Producătorii autohtoni au acuzat autoritățile că favorizează importurile prin menținerea deschisă a supermarketurilor. 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Oros piete