x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Celebrul analist Marc Faber face o nouă previziune: Vom intra sigur într-o nouă recesiune economică globală!

Celebrul analist Marc Faber face o nouă previziune: Vom intra sigur într-o nouă recesiune economică globală!

28 Mai 2012   •   08:51
Celebrul analist Marc Faber face o nouă previziune: Vom intra sigur într-o nouă recesiune economică globală!

Analistul de investitii Marc Faber, renumit datorita previziunilor sale de pana acum referitoare la evolutia economiei mondiale, sustine ca pietele de capital se afla intr-un punct critic de infexiune, anunta CNBC.

Faber a avertizat ca, in timp ce investitorii sunt concentrati pe ceea ce se intampla in Grecia si Europa, alte probleme economice, mult mai grave, sunt pe cale sa apara.

"In calitatea mea de observator al pietelor, de fiecare data cand toata lumea se concentreaza pe un singur lucru (precum Grecia si Europa) pierd din vedere lucruri cu mult mai importante, precum incetinirea economica din India si China", a spus Faber.

Ultimele rapoarte sosite de la Beijing sustin presupunerile lui renumitului analist. Conform acestora, activitatile economice din India si China incep sa se contracte. Mai mult, Faber sustine ca economiile din intreaga lume ar putea fi lovite de aceste evenimente economice negative.

"Cred ca vom avea o recesiune globala fie in trimestrul patru 2012 sau la finele lui 2013", a avertizat analistul. Intrebat care sunt sansele ca previziunile sale sa se adevereasca, Faber a spus: sunt "100%" sigur de asta.

Faber a mai spus ca, pe termen scurt, economiile ar putea creste, impulsionate de iesirea Greciei din zona euro. "Cred ca pietele vor rasufla usurate daca Grecia ar iesi din zona euro. Ar aparea o oarecare claritate, dar nu va fi prea bine pentru banci si asigurari in general", a mai spus Faber.

Faber a afirmat ca deprecierea monedei europene din ultima perioada este semn ca pietele de capital impartasesc aceeasi viziune. sfatul lui Faber pentru invetitori este sa-si pastreze portofoliul in dolari si in aur.

×