x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Centru comercial retro de 8 milioane euro

Centru comercial retro de 8 milioane euro

25 Sep 2004   •   00:00

Firma Anador, proprietarul Getax, va deschide, in aprilie 2005, un centru comercial in Bucuresti, unde va introduce, in premiera pentru Romania, o noua abordare a comertului cu produse alimentare si de vestimentatie.

ELIZA POPA

COMERT TRADITIONAL. Aici, vanzatorul va avea un rol mult mai pronuntat decat in supermarket-urile clasice, interactionand permanent cu clientul si ajutandu-l in alegerea produselor. "Food & Fashion reprezinta un nou mod, mai uman si mai personal, de a face afaceri, opus celui de supermarket, o reintoarcere la comertul traditional in care negustorul se afla intre marfa si client" a declarat agentiei Mediafax, directorul filialei romanesti a companiei olandeze Anador, Lucian Ghelerter. Aceasta modalitate de comert a fost introdusa recent si in vestul Europei, in prezent existand centre similare doar in Paris si Londra (Duke of York Center, inaugurat recent).

INVESTITIE. Prima etapa a proiectului presupune renovarea unor spatii comerciale din Bucuresti, unde vor fi amenajate magazine alimentare specializate (mezeluri, ciocolata, cafea, vinuri), magazine de imbracaminte, un minimarket, restaurante (Uptown, Aquarium) si cafenele. Complexul va fi amplasat pe un teren de 11.000 metri patrati (5.000 metri patrati, suprafata construita), valoarea investitiei ajungand la aproximativ 8 milioane euro.

CREDITE SI SURSE PROPRII

O parte din suma alocata proiectului, respectiv 1,95 milioane euro, reprezinta credite contractate de la Raiffeisen Bank Romania, restul necesarului financiar fiind asigurat din surse proprii. Anador a fost infiintata special pentru derularea acestui proiect de catre o serie de investitori, persoane fizice si companii, din Statele Unite si Israel. Firma a achizitionat, in anul 2001, compania de taximetrie Getax.

×
Subiecte în articol: economic