x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Centura Sibiu, finalizată în iulie 2010

Centura Sibiu, finalizată în iulie 2010

09 Iul 2009   •   00:00

Lucrările la centura rutieră a municipiului Sibiu vor fi încheiate până la jumătatea anului viitor, investiţia totală ridicându-se la maximum 70 milioane de euro, a declarat premierul Emiul Boc.



El a precizat că realizarea primului tronson al centurii necesită fonduri de 48 milioane euro. Centura Sibiului va avea o lungime totală de 23,8 kilometri, cu două şi patru benzi.

"Avem fondurile asigurate, ne dorim să nu apară probleme cu contestaţiile la construcţia celui de-al doilea tronson", a spus Boc. Firma italiană Todini a început, în 2003, lucrările la primii 14,5 kilometri, care urmau să fie finalizate în 2006. Din septembrie 2006, însă, nu s-a mai lucrat, fiind finalizate lucrări reprezentând 40% din primul tronson, de 14,5 kilometri. Todini a cerut prelungirea contractului cu cinci ani şi suplimentarea sumei iniţiale cu 40 milioane de euro, pretenţii respinse de Ministerul Transporturilor, care a reziliat contractul cu firma din Italia.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a organizat o altă licitaţie pentru prima secţiune a centurii, câştigată de consorţiul germano-român Max Bogl Bauunternehmung & Co. KG/ Wilhelm Geiger & Co.KG/Comtram Sibiu. Licitaţia pentru al doilea tronson este în derulare, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, arătând, joi, că ofertele financiare primite sunt nerealiste, fiind prea mici şi neacoperind costul efectiv al lucrării. El a apreciat că firmele care prezintă astfel de oferte scăzute vor cere ulterior statului, după primirea contractului, să accepte majorarea costurilor.

Şeful Guvernului şi ministrul Transporturilor au efectuat, joi, o vizită în judeţul Sibiu.

×
Subiecte în articol: economic