x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Certificate de investiţii în aur

Certificate de investiţii în aur

de Daniela Ivan    |    28 Mar 2010   •   00:00

Banca Comercială Română (BCR) oferă clienţilor săi posibilitatea de a tranzacţiona certificate de investiţii având ca activ suport aurul, emise de Erste Bank şi listate la bursele din Viena şi din Stuttgart, informează banca.



Valoarea unui certificat de investiţii având ca activ suport aurul este 1/10 din valoarea cotată de Erste Group Bank a unei uncii de aur. Certificatul este o alternativă mai puţin costisitoare a investiţiei în aur fizic şi, fiind un certificat listat pe bursă, clientul are posibilitatea să cumpere sau să vândă aceste certificate pe toată durata unei şedinţe de tranzacţionare, în funcţie de lichiditatea pieţelor. Cantitatea minimă ce poate fi achiziţionată/vândută este de un certificat iar evoluţia valorii acestui certificat este foarte transparentă: clientul poate afla valoarea instrumentelor deţinute (şi implicit valoarea randamentului) oricând pe paginile de Internet ale Erste Group ori ale burselor din Viena sau Stuttgart.
Preţul aurului a avut o evoluţie crescătoare în ultimii ani. Conform Erste Group Bank, ultimele cotaţii au atins 1.089,40 dolari/uncie, după ce în urmă cu cinci ani cotaţiile se situau la 425,50 dolari/uncie. Însă, certificatul de investiţii în aur este supus riscurilor generale aferente investiţiilor în instrumente financiare. Principalele riscuri specifice certificatului rezultă din fluctuaţia preţului aurului.

×
Subiecte în articol: redactie