x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cezar Preda i-a cerut lui Berceanu demiterea unui director de la Drumuri şi Poduri Bucureşti

Cezar Preda i-a cerut lui Berceanu demiterea unui director de la Drumuri şi Poduri Bucureşti

29 Ian 2010   •   00:00

Deputatul PDL de Buzău, Cezar Preda i-a cerut ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, să îl demită pe Vasile Ionaşcu, director al Direcţiei de Drumuri şi Poduri Bucureşti, pentru că ar face afaceri personale folosind bani publici, acuzaţie respinsă de Ionaşcu



Situaţia dezastruoasă a drumurilor naţionale în timpul căderilor masive de zăpadă a fost "rezultatul căpuşării firmei Delta", care câştigase licitaţia cu firme şi utilaje neperformante, susţine Preda într-un comunicat.

El îl acuză pe Ionaşcu - fost director al sucursalei buzoiene a Drumurilor Naţionale - că este "autorul acestei căpuşări" şi că a obligat Delta să închirieze utilaje şi să lucreze cu anumite firme, condiţionând astfel validarea prestaţiilor.

"Acestea sunt practicile directorilor din Direcţia de Drumuri Naţionale Bucureşti, care trebuie să înceteze imediat", a declarat Preda.

El a spus că informaţiile dezvăluite i-au fost furnizate de reprezentanţii Delta. "Aceste informaţii le avem de la firma Delta, care recunoaşte că nu a făcut o deszăpezire eficientă în Buzău şi spune foarte clar şi motivele pentru care nu au putut face acest lucru", a arătat el.

În acest context, Cezar Preda solicită ministrului Transporturilor, Radu Berceanu (PDL), să îi dea afară "pe aceşti directori care pe bani publici fac afaceri personale".

Ionaşcu a negat acuzaţiile.

El a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a influenţat activitatea Delta şi că nu are nicio legătură cu această firmă, care a câştigat, în 2008, licitaţia pentru deszăpezire în judeţul Buzău, în baza unui contract pe patru ani.

Delta este "o firmă puternică" şi are un parc auto cu utilaje performante, potrivit acestuia.

El a adăugat că, din informaţiile pe care le deţine, Delta şi-a dus la îndeplinire obligaţiile, cu excepţia situaţiei din luna decembrie, când DN 2 E 85 Buzău-Urziceni, în punctul Căldăruşanca, s-a blocat pentru mai multe zile, sute de autovehicule rămânând blocate în trafic. Una dintre cauze a fost lipsa de colaborare între şeful Drumuri Naţionale Buzău de atunci, Nicolae Burada, şi Poliţie.

"În decembrie a fost într-adevăr o sincopă, conducerea de la Drumuri Naţionale Buzău nu a colaborat cu Poliţia ca drumul să fie închis înainte de a se înregistra blocajul. Domnul Nicolae Burada a fost demis ca urmare a analizei situaţiei de atunci, în rest firma Delta şi-a făcut datoria din câte ştiu. Să vii cu astfel de chestiuni la o lună de la acest eveniment mă surprinde. Oricum, nu am nicio legătură cu firma Delta, nu aveam cum să o oblig la ceva", a spus Ionaşcu.

El susţine că atacul lui Preda este "o răzbunare personală".

"Preda a luptat şi în 2005, din toate puterile, să mă dea afară, atunci am trecut eu pe locul doi ca să nu mai fie nici o problemă. E o răzbunare personală. Eu am fost în PD, am avut tot timpul conflicte cu el, din cauza modului în care lucrează. Cred de altfel că şi acum la fel procedează. Am renunţat apoi la politică, poate din cauza lui, poate din cauza că am considerat că nu sunt bun în politică şi m-am ocupat de ce fac acum", a mai spus Ionaşcu.

Direcţia Drumuri şi Poduri Buzău este una dintre cele şapte direcţii regionale ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

×
Subiecte în articol: redactie