x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CFR Marfă se va privatiza până la finele anului

CFR Marfă se va privatiza până la finele anului

de Elena Stan    |    14 Ian 2010   •   00:00

Procesul de privatizare a CFR Marfă va începe imediat, iar evaluarea ofertelor şi derularea negocierilor vor avea loc spre sfârşitul acestui an, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Eu aş prefera ca privatizarea să se întâmple la sfârşitul anului. Să fim în evaluări şi negocieri de ofertă în acest an. O să începem procedurile imediat", a spus Berceanu, într-o pauză de la dezbaterile în Parlament a legii bugetului pe 2010.

El a reiterat că privatizarea CFR Marfă ar fi trebuit să înceapă încă 2007, odată cu aderarea României la UE, moment în care orice operator din comunitate a avut acces nerestricţionat să concureze direct compania.

"Până la urmă, nici nu o să mai avem ce vinde, că o s-o omoare şi noi o să rămânem cu vagoanele, pe care le vom vinde la fier vechi", a mai afirmat Berceanu.

Programul de restructurare a CFR Marfă, aprobat de Guvern, stabileşte că în acest an vor fi reduse cheltuielile de funcţionare ale companiei cu peste 217 milioane lei (52,4 milioane euro) prin diminuarea numărului de personal, sistarea primelor, îngheţarea salariilor şi repararea materialului rulant prin filialele proprii.

Din totalul reducerii estimate de cheltuieli, 172 milioane lei vor fi tăiate prin diminuarea numărului de personal concomitent cu menţinerea şi în anul 2010 a măsurii de suspendare a primelor şi tichetelor de masă şi îngheţarea salariilor.

CFR Marfă va disponibiliza în acest an 6.700 de angajaţi.

 

×
Subiecte în articol: redactie