x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chei speciale cu cifrul in varf

Chei speciale cu cifrul in varf

21 Apr 2005   •   00:00

Sisteme de supraveghere pentru institutii, dar si produse speciale pentru detectivi particulari. De la camere de securitate foarte sensibile pentru noapte pana la camere in pix, in telefoane mobile sau in perete.

  • de EUGENIA MIHALCEA
  • AVANSAT. Sistemele de protectie pentru banci sau alte institutii sunt tot mai sofisticate
    Toate acestea, dar si multe alte sisteme de securitate pot fi vazute sau achizitionate pana luni, 25 aprilie, in cadrul celei de-a VIII-a editii a Expo Security, expozitie internationala pentru sisteme de securitate, politie, alarmare si protectie civila, contra incendiilor si dezastrelor, care se desfasoara la complexul expozitional Romexpo din Bucuresti.

    Pentru utilizatorii casnici exista sisteme speciale de securitate, care au atat mesajele vocale, cat si textul afisat de aparat complet in limba romana. Un astfel de aparat poate fi utilizat pentru siguranta, dar are si senzori speciali pentru alerta de inactivitate, in cazul in care aveti in grija un batran sau un bolnav. De asemenea, are detectoare de miscare, magnetice, de fum, inundatie sau geam spart si ajunge la 9.000.000 de lei, la care se adauga, bineinteles, contractul cu o companie de monitorizare.

    INCUIETORILE. Daca nu mai aveti incredere in incuietoarea clasica de la usa, puteti gasi in cadrul expozitiei incuietori cu cifru electronic, cu identificare de cip - care se gaseste in varful cheii - si care pot costa pana la 300 de euro. Cu toate acestea, Adalbert Wendt, prezent si el la Expo Security, poate deschide orice usa in cateva secunde. Are o afacere de familie de patru generatii si peste 1.200 de unelte cu care lucreaza. O usa inchisa cu o cheie normala o deschide in numai doua secunde, iar la cele cu cifru lucreaza chiar si doua ore. Stati linistiti! Nu isi vinde uneltele decat autoritatilor - Politiei, Guvernului care ii pot solicita ajutorul.

    Expo Security reuneste circa 75 de firme, iar programul de vizitare este zilnic intre orele 10:00 si 18:00, accesul fiind permis in baza biletului de intrare, care costa 40.000 de lei.

    ×
    Subiecte în articol: economic