x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chiţoiu: Oil Terminal a cumpărat bijuterii de aur de zeci de mii de euro

Chiţoiu: Oil Terminal a cumpărat bijuterii de aur de zeci de mii de euro

20 Iul 2012   •   10:39
Chiţoiu: Oil Terminal a cumpărat bijuterii de aur de zeci de mii de euro

Companiile din subordinea Ministerului Economiei au facut in ultimii ani cheltuieli nejustificate, un exemplu fiind Oil Terminal, care a platit zeci de mii de euro pe bijuterii, ace de cravata, butoni de aur, un ceas de aur si vinuri de colectie, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

El a anuntat totodata anularea unei licitatii "cu dedicatie".

Chitoiu a prezentat concluziile unui audit privind activitatea ministerului si a companiilor din subordine in perioada 2009-2011.

Toate companiile din subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri au efectuat cheltuieli nejustificate si au incalcat procedurile de achizitie, aducand prejudicii patrimoniului societatilor, a spus Chitoiu.

"Toate aceste rezultate, ale raportului de audit, arata ca in cea mai mare parte, toate companiile din subordinea MECMA au efectuat cheltuieli nejustificate si nu au respectat procedurile de achizitie, conducand la prejudicierea patrimoniului acestor companii', a afirmat Daniel Chitoiu.

Ministrul Economiei a precizat ca a solicitat Ministerului Finantelor Publice verificari pentru cele 54 de companii din subordinea MECMA in privinta gestiunii economice a acestora, procedurilor de achizitii, a modului de administrare a partimoniului public si privat al statului. Pana in prezent au fost analizate 18 companii, a adaugat ministrul.

×