x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cinci domenii care au șanse mici să dispară

Cinci domenii care au șanse mici să dispară

16 Aug 2022   •   17:03
Cinci domenii care au șanse mici să dispară
Sursa foto: Shutterstock

Sunt destule domenii care au avut de suferit în ultimii ani, atât din cauza situației globale, cât și a inovațiilor aduse de noile tehnologii. Cu toate acestea, există și situații fericite, în care unele profesii sau afaceri au puterea de a se reinventa și de a rezista, indiferent de situație. Asta se întâmplă pentru că nevoile de bază ale oamenilor rămân aceleași.

Alimentația, educația, sănătatea sunt doar câteva industrii esențiale, iar lista nu se oprește aici. În acest articol îți prezentăm cinci domenii care au șanse mici să dispară.

1.Transporturile

Afacerile care implică transporturile sunt pur și simplu cele prin care oamenilor li se livrează bunuri sau obiecte dintr-un loc în altul, în schimbul unei sume de bani. Domeniul este extrem de vast și se regăsește în multe forme, de la transportul door-to-door de alimente, cel de  medicamente sau de mobilă și până la transporturile de mărfuri grele, care necesită folosirea de tiruri, camioane forestiere, camioane macara, trailere și așa mai departe.  

 

Acest tip de afaceri se bucură în prezent de o rată de succes foarte mare, mai ales în condițiile în care e-commerce-ul a devenit tot mai popular, iar oamenii s-au obișnuit să comande online și produsele să le fie livrate acasă. Sunt șanse aproape nule ca domeniul să dispară peste noapte sau să fie afectat prea tare de crizele economice. 

2.Alimentația

Investițiile în domeniile ce implică producția de mâncare sunt printre cele mai sigure. Motivul e lesne de înțeles: oamenii au nevoie să se hrănească pentru a supraviețui. Această industrie este foarte diversificată, de la afacerile în agricultură, ferme, procesare, la preparare, împachetare și multe altele. Marele avantaj al domeniului: este loc pentru toată lumea. Atât pentru marii producători, cât și pentru micii antreprenori locali. Pe termen lung, cererea va rămâne constantă, asta până când se va găsi un înlocuitor pentru mâncare.

3.Sănătatea

De asemenea, sănătatea are mai multe subdomenii. E susținută de guverne în toată lumea, dar și de mediul privat. Industria este un mix de produse și servicii, precum spitale, îngrijire la domiciliu, doctori, ambulanțe, laboratoare sau dispozitive medicale. Descoperirile din sănătate au condus la o rată mai ridicată a speranței de viață și la un trai, în general, mai bun.

 

Să nu uităm nici de industria farmaceutică. Aceasta este într-o expansiune continuă de ani de zile, are cifre de afaceri uriașe, dar și investește masiv în cercetare. Afacerile din sănătate și industria farmaceutică au și ele șanse minime să dispară în viitorul apropiat.  

4.Educația

Investițiile în educație au crescut la nivel global. Au generat și generează locuri de muncă, dar și venituri mari. Domeniul e compus din produse și servicii, precum școli de stat și private, cursuri vocaționale, educație online, studii internaționale și materiale didactice. E-learning-ul este pe un trend ascendent și reprezintă unul dintre exemplele de transformare ale învățământului clasic. Așadar, educația este la rândul ei un domeniu cu șanse minime de a dispărea.

5.Divertismentul și mass-media

Acestea sunt alte două domenii în continuă transformare, dar care vor rezista mulți ani de acum încolo. Cele două industrii au la bază foarte multe modele de afaceri, de la producția și distribuția de programe de divertisment pe TV sau platforme specializate, până la producția de reclame, jocuri, publicații și cărți, muzică și cam tot ceea ce îi face pe oameni să se simtă bine. Este motivul pentru care vor rezista, cel mai probabil, pentru totdeauna.

 

Toate aceste cinci domenii prezentate sunt foarte rezistente în timp și au puterea să se adapteze și modernizeze. Scopurile lor de bază rămân aceleași: să satisfacă nevoile oamenilor și să-i facă fericiți.

 

Sursa foto: Shutterstock

×