x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CJ Braşov alocă milioane de euro pentru Aeroportul Internaţional Braşov

CJ Braşov alocă milioane de euro pentru Aeroportul Internaţional Braşov

de Elena Stan    |    29 Feb 2012   •   11:06
CJ Braşov alocă milioane de euro pentru Aeroportul Internaţional Braşov

Autoritatile din Brasov vor aloca 17,7 milioane de euro fara TVA (circa 21,5 milioane de euro inclusiv TVA) pentru proiectarea si executarea suprafetelor de miscare aeroportuare a Aeropoirtului International Brasov. In acest sens, Consiliul Judetean Brasov, aflat sub conducerea lui Aristotel Cancescu, va organiza o licitatie pentru desemnarea firmei care va realiza lucrarile mentionate mai sus.

"In aceasta etapa se va efectua proiectarea si constructia pistei de decolare – aterizare pe amplasamentul apartinand Consiliului Judetean Brasov, situat in vecinatatea municipiului Brasov si a orasului Ghimbav. Pista de decolare aterizare va avea o lungime de 2820 de metri, lata de 45 de metri, iar latimea acostamentelor pe lungimea pistei va fi de 7,5 metri", potrivit anuntului de participare postat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, iar durata contractului este de 48 de luni. Firmele interesate pot depune ofertele pana in data de 2 aprilie ora 12,00, urmand ca in aceeasi zi, la ora 14,00 acestea sa fioe deschise.

Suma pe care CJ Brasov vrea sa o aloce pentru aceasta lucrare reprezinta apoape jumatate din intreg bugetul judetului disponibil pe anul acesta.

"Pentru intregul an 2012 avem la dispozitie 158,187 de milioane de lei, adica aproximativ 37 de milioane de euro. Practic, bugetul nostru este comparabil cu investitia in domeniul schiabil din Poiana Brasov finantata de Ministerul Dezvoltarii. Este rusinos si inacceptabil ca un judet de talia Brasovului a primit un buget de marimea unei singure investitii, si aceea facuta in bataie de joc si in dispret fata de banul public!", explica Aruistotel Cancescu cetatenilor sai, potrivit site-ului institutiei.

×