x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Combinatele chimice, închise din cauza frigului

Combinatele chimice, închise din cauza frigului

19 Ian 2010   •   00:00

Producţia de îngrăşăminte la combinatele Azomureş, din Târgu Mures şi Amonil, din Slobozia, a fost oprită din cauza presiunii scăzute a gazelor.



Producţia de îngrăşăminte la combinatele Azomureş, din Târgu Mures şi Amonil, din Slobozia, a fost oprită din cauza presiunii scăzute a gazelor.

 

Sistarea livrărilor de gaze naturale pentru Azomureş ar putea dura două săptămâni, dar este posibil ca Transgaz să reia furnizarea mai devreme, în funcţie de condiţiile meteo, a anunţat producătorul de îngrăşăminte, a anunţat compania printr-uncomunicat transmis Bursei. Totuşi Transgaz furnizează combinatului o cantitate care permite menţinerea „la cald” a instalaţiilor.

 

Şi Amonil Slobozia a oprit luni producţia de îngrăşăminte chimice, în urma scăderii presiunii gazului metan, determinată de temperaturile reduse. Conducerea menţionează că producţia va fi reluată după revenirea presiunii gazelor naturale pe magistrala de transport.

Amonil primeşte gaz metan de la Interagro, companie controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, iar în schimbul gazelor livrate, îi cedează acesteia întreaga producţie de îngăşăminte chimice.

 

Cele două societăţi face parte dintr-o categorie de consumatori denumiţi „întreruptibili” şi  cărora Transgaz le poate sista livrările de gaze, în anumite condiţii, pentru ca populaţia să nu fie afectată. 

 

×
Subiecte în articol: redactie