x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană investighează Complexul Energetic Oltenia

Comisia Europeană investighează Complexul Energetic Oltenia

05 Feb 2021   •   15:31
Comisia Europeană investighează Complexul Energetic Oltenia

Comisia Europeană investighează măsurile de sprijin acordate de statul român pentru Complexul Energetic Oltenia, potrivit normelor UE priind ajutoarele acordare companiilor în dificultate. 

CE Oltenia este o înreprindere cu capital majoritar de stat care produce energie electrică pe bază de lignit.

Ajutorul temporar acordat societății a fost aprobat de executivul comunitar în februarie 2020. Autoritățile de la București au notificat Comisia la 4 decembrie 2020 cu privire la planul de restructurare. Acesta prevede un sprijin de circa 2 miliarde de euro, din care 1,33 miliarde de euro reprezintă sprijin public al statului român sub formă de granturi și împrumuturi. Restul va trebui acoperit din fonduri europene. 

Ancheta Comisiei va examina dacă planul de restructurare propus poate restabili viabilitatea pe termen lung a societăţii într-un interval de timp rezonabil fără continuarea ajutorului de stat; dacă CE Oltenia sau investitorii ar urma să contribuie suficient la costurile de restructurare, asigurându-se că planul de restructurare nu se bazează pe finanţare publică iar ajutorul este proporţional şi dacă planul de restructurare va fi însoţit de măsuri adecvate de limitare a denaturării concurenţei create de ajutor.
Deschiderea unei investigaţii oferă României şi părţilor terţe interesate posibilitatea de a prezenta observaţii şi nu anticipează rezultatul acesteia.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana ce oltenia