x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comtim pariaza pe porcul romanesc

Comtim pariaza pe porcul romanesc

09 Iun 2004   •   00:00

Compania americana de procesare a carnii de porc Foods, Inc - care a cumparat pachetul majoritar si controlul operatiunilor Comtim Timisoara - va lucra pe plan local nu numai cu crescatorii de porci, ci si cu cultivatorii autohtoni de cereale.

Fermierii locali vor furniza animalele si cereale pentru hrana acestora, dupa ce fabrica de procesare va fi reabilitata si va deveni operationala. Americanii vor furniza animale cu inalt potential genetic, astfel incat consumatorul roman sa aiba acces la produse de inalta calitate.

In prezent, Smithfield evalueaza starea actuala a capacitatii fostului combinat de crestere a porcilor, urmand ca apoi sa demareze programul de reabilitare. Reprezentantii companiei americane precizeaza ca scopul final este nu numai de a restaura o baza interna puternica in Romania, dar si de a crea un program important de vanzari la export. Capacitatea de procesare a fabricii este de 8.000 porci zilnic.

Compania americana, listata la Bursa din New York, este unul dintre cei mai mari procesatori mondiali de carne de porc si desfasoara operatiuni in Franta, Polonia, Mexic, Brazilia si SUA. Vanzarile sale anuale depasesc 8 miliarde dolari.

×
Subiecte în articol: economic