x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CONPET Ploiesti, la cota RASDAQ

CONPET Ploiesti, la cota RASDAQ

31 Iul 2004   •   00:00

Incepand din 4 august, actiunile CONPET Ploiesti, transportatorul unic de titei si produse petroliere prin conducte, se vor putea tranzactiona la categoria de baza a Bursei Electronice RASDAQ sub simbolul COTE.

Cotarea pe piata organizata de capital a societatii care detine monopolul operatiunilor in domeniu a fost mult asteptata atat de detinatorii de certificate distribuite in urma procesului de privatizare in masa (PPM) cat si de investitorii institutionali. Actionarii care doresc sa vanda actiunile dobandite prin PPM trebuie sa obtina in prealabil de la societate sau de la Registrul Independent Regisco extrasul de cont si codul confidential alocate actiunilor respective.

Actionarii semnificativi sunt Ministerul Economiei si Comertului, cu 77,60% din capitalul social de 270,76 miliarde de lei si SIF Muntenia cu 9,41%. Restul de 12,9% din actiuni apartine actionarilor cu pachete mai mici de 5%. Valoarea nominala a unei actiuni este de 33.000 de lei, iar numarul total de actionari este de 26.536 - persoane fizice si juridice. Compania a incheiat anul 2003 cu un profit de 23,9 miliarde de lei.

MONOPOL. Potrivit strategiei Guvernului Romaniei pentru sectorul petrolier, Conpet face parte din Sistemul National de Transport de Titei si isi va mentine monopolul, obiectivul prioritar pentru perioada urmatoare fiind "consolidarea transportatorului comun unic de titei si produse petroliere". Recent, compania a preluat activitatea de transport produse petroliere finite, desfasurata de PETROTRANS S.A. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic