x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Petromservice de către Petrom

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Petromservice de către Petrom

21 Ian 2008   •   00:00

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea serviciilor petroliere ale Petromservice de către Petrom pentru 328,5 milioane de euro.



Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea serviciilor petroliere ale Petromservice de către Petrom pentru 328,5 milioane de euro.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia, deşi cade sub incidenţa Legii Concurenţei nr.21/1996, republicată, nu prezintă îndoieli serioase cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal pe teritoriul României” se precizează într-un comunicat de presă. O dată cu aprobarea Consiliului Concurenţei, Petrom a dobândit controlul asupra activităţii de servicii petroliere desfăşurate de Petromservice, precum reparaţii sonde, mentenanţă, foraj, transport aferent acestor activităţi. Legat de Petromservice  a fost şi scandalul de la adunarea generală a acţionarilor din data de 27 noiembrie, unde reprezentanţii reprezentanţii Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului au votat împotriva modificărilor bugetare ale companiei pentru 2007. Motivul oficial a fost că nu au fost prezentate date suficiente unde se vor duce banii. În piaţă, zvonurile au fost că banii au fost dirijaţi pentru cumpărarea diviziei de servicii petroliere a Petromservice. Oficialii Petrom au replicat că plata pentru Petromservice se va face în 2008, deci se va reflecta în bugetul pe 2008. Ei au completat că banii sunt necesari pentru construirea instalaţiei de producţie la zăcământul de la Torceşti, modernizarea sondelor şi achiziţionarea de echipamente de reparaţii şi intervenţii la sonde.

×
Subiecte în articol: economic petromservice