x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenţei analizează şi băncile care emit carduri cu comisioane mari

Consiliul Concurenţei analizează şi băncile care emit carduri cu comisioane mari

de Agerpres    |    25 Mai 2012   •   11:02
Consiliul Concurenţei analizează şi băncile care emit carduri cu comisioane mari

Analiza Consiliului Concurentei privind comisioanele mari practicate pentru clientii din Romania la cardurile Visa si Mastercard vizeaza si bancile care emit aceste carduri, a declarat, vineri, presedintele CC, Bogdan Chiritoiu, la o conferinta privind perspectivele institutiei.

'Avem un studiu de piata pe carduri, inceput de anul trecut. Romania are unele dintre cele mai mari comisioane din Europa. Este un motiv de ingrijorare. Tragem cu ochiul si la ce se intampla in Uniunea Europeana. Comisia a castigat in instanta, la Curtea Europeana de Justitie, cu o decizie din 2007, in care s-a decis ca Mastercard si Visa practicau comisioane prea mari. Este un motiv de preocupare pentru noi. Desfasuram o analiza a noastra interna. Ar trebui sa fie concurenta si pe aceasta piata si tarife mai mici la carduri', a afirmat Bogdan Chiritoiu.

Presedintele CC a mentionat ca analiza vizeaza si bancile care emit aceste carduri.

'Este vorba despre sistemul de carduri, dar si despre bancile prin care se desfasoara tranzactiile, mai exact cele care emit aceste carduri. Cele care sunt prinse in emiterea Visa si Mastercard', a precizat Bogdan Chiritoiu.

×