x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenței despre prețurile la carburanți: Nu sunt indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel

Consiliul Concurenței despre prețurile la carburanți: Nu sunt indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel

16 Iun 2022   •   15:26
Consiliul Concurenței despre prețurile la carburanți: Nu sunt indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images

Creșterile prețurilor la carburanți sunt mari dar nu au fost descoperite încă indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel, spune vicepreședintele Consiliului Concurenței, Dan Virgil Pascu.

„Creșterile sunt, fără îndoială, substanțiale, sunt spectaculoase. O simt și eu ca persoană când merg la pompă și alimentez. Însă de partea cealaltă, a biroului, nu am descoperit încă indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel”, spune Dan Virgil Pascu.

Curbele de preț din România, adaugă vicepreședintele Consiliului Concurenței, „sunt paralele cu curbele de preț ale mediei din UE”.

„Știu că nu consolează. Avem putere de cumpărare mai mică. Însă piața benzinei este cel puțin europeană, iar cea a dieselului e globală. Aici noi nu avem instrumente de influențare a pieței”, explică acesta.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut astăzi în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”: „Să avem o decizie privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”.

×
Subiecte în articol: carburanti