x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul IMM-urilor: România riscă să intre în recesiune

Consiliul IMM-urilor: România riscă să intre în recesiune

12 Feb 2019   •   20:10
Consiliul IMM-urilor: România riscă să intre în recesiune

La două luni de la începerea noului an, România nu are încă un buget de stat. OUG 114 a crescut taxele și impozitele. Mai mult, autoritățile au creat un curent împotriva investitorilor, agreând ideea că mediul de afaceri este necinstit, sunt concluziile întrunirii Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIMMR).

Creșterea economică de 5,5% este nerealistă, iar măsurile fiscale luate de autorități vor destabiliza mediul de afaceri. "Riscăm să intrăm în recesiune prin aceste politici lipsite de predictibilitate. În foarte scurt timp este posibil ca toţi indicatorii macro să iasă din matca lor. Mă refer la cursul de schimb, inflaţie, puterea de cumpărare. La un moment dat vine nota de plată", a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR. Acesta a arătat că bugetul nu prevede programe de ajutor pentru IMM-uri, Ministerul Educației nu are niciun proiect de investiți, Ministerul Comunicațiilor are unul singur, Ministerul Dezvoltării are doar patru, iar Ministerul Transporturilor are 114 proiecte dar nu se știe care sunt acestea și când vor fi finalizate. (Giulia Anghel)

Deși România are un potențial de creștere peste procentul de 5,5%, mediul de afaceri amână investițiile, iar efectele se vor vedea după 2020

Dragoș Anastasiu, vicepreședinte ANAT

 

 

 

×
Subiecte în articol: romania recesiune