x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Construcţii Erbaşu va construi noul Giuleştina

Construcţii Erbaşu va construi noul Giuleştina

de Adrian Stoica    |    05 Noi 2018   •   12:10
Construcţii Erbaşu va construi noul Giuleştina

Asocierea formată din firmele Construcţii Erbaşu, Concelex şi Terra Gaz Construct vor construi noul stadion Giuleşti. Contractul atribuit de către Compania Naţională de Investiţii (CNI SA) are o valoare de 98.318.052,33 lei, fără TVA, iar stadionul urmează să fie gata până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020.

Potrivit CNI, noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor) şi se doreşte îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Arena va cuprinde şi zona de sărituri în lungime şi zona pistei de alergare 60 m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive, precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi cu săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice. Totodată, va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică sau spaţii administrative.

 

Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

Pentru desfăşurarea Campionatului European de Fotbal EURO 2020, CNI va mai finanţa reconstrucţia stadioanelor Ghencea, Arcul de Triumf şi Dinamo. Lucrările la Stadionul Ghenceau au început în luna septembrie, va costa 210.067.331 lei, fără TVA, şi va avea o capacitate de 30.500 de locuri. Pentru Stadionul Arcul de Triumf, contractul în vederea construcţiei a fost semnat la sfârşitul lunii iulie,  valoarea proiectului fiind de 78.655.931,11 lei fără TVA, urmând ca la final să aibă 8.100 de locuri. În ceea ce priveşte Stadionul Dinamo, acesta ar urma să aibă 18.100 de locuri, dar deocamdată nu a fost desemnat niciun constructor, proiectul fiind încă în faza studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate.

 

 

 

×
Subiecte în articol: stadionul rapid Construcţii Erbaşu