x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Contractele viitorului vor fi semnate cu eSignatures. Wacom: cerneala digitală, un plus de securitate pentru contractele viitorului

(P) Contractele viitorului vor fi semnate cu eSignatures. Wacom: cerneala digitală, un plus de securitate pentru contractele viitorului

09 Mar 2021   •   13:00
(P) Contractele viitorului vor fi semnate cu eSignatures. Wacom: cerneala digitală, un plus de securitate pentru contractele viitorului

O semnătură cu cerneală digitală pe o foaie care este procesată în timp real, un formular completat  care devine disponibil online într-o secundă, adnotări în documentele folosite în fluxuri de muncă coordonate prin rețele – toate acestea sunt exemple ale procesului de transformare digitală. Printre soluțiile care câștigă teren într-o lume din ce în ce mai interesată de eficientizare și de creșterea performanței, cerneala digitală, care adună în călimara virtuală diverse tehnologii inovatoare, este o formulă magică pentru organizațiile care înțeleg importanța și beneficiile fluxurilor de lucru fără hârtie. Soluția are aplicabilitate în cele mai variate domenii. Mai experimentală, arta a fost prima interesată să exploreze noile posibilități de expresie ale acestor tehnologii. Instrumentele de scris digitale și mirajul translării operelor în realitatea virtuală au revoluționat domenii precum muzica sau artele vizuale. Educația face, la rândul ei, pași importanți în procesul de digitalizare, folosind în mod creativ multe dintre soluțiile pe care le oferă tehnologia pentru a revoluționa procesul de învățare. Agențiile guvernamentale sau rețelele de turism renunță la fluxurile bazate pe hârtie, în special pentru a fluidiza procesele și pentru a îmbunătăți experiența clienților.

 

Ce rol are, însă, această tehnologie, în acele momente în care este absolut necesară interacțiunea umană? De la semnarea unor documente importante, la consimțământul dat pentru actul medical, de la acorduri legale, la verificarea identității? Probabil că cei mai mulți ar fi tentați să spună că, în cazul marilor decizii, sunt de ajuns doar persoanele implicate, iar tehnologia ar trebui să se mulțumească cu un rol discret. Există, însă, echipamente speciale, care ar putea face aceste momente mai simple, mai plăcute și, cel mai important, mai sigure și mai eficiente. Stiloul cu cerneală digitală, care poate transfera notițele scrise de mână într-un computer, este echipat cu tehnologie performantă, capabilă să captureze datele biometrice şi să confirme identitatea, preluând și validând o semnătură în condiții de înaltă securitate. 

 

Ar putea ca semnătura autentică să fie digitală?

 

Compania japoneză Wacom, lider mondial în acest domeniu, demonstrează că o semnătură executată folosind tehnologia sa este mult mai mult decât o marcă grafică personală. Cerneală digitală WILL™ de la Wacom permite captarea cu înaltă acuratețe a semnăturii, oferind metadate despre modul unic în care o persoană folosește stiloul, de la sincronizare, la unghi și viteză a scrisului, inclusiv presiunea exercitată asupra dispozitivului, măsurată în adâncimi înregistrate în realitatea virtuală. O astfel de semnătură oferă informații cu privire la context și la persoana care a creat conținutul, alături de date referitoare la cum, unde și când a făcut acest lucru. Semnătură Wacom conține, de asemenea, informații digitale și biometrice utile în multe domenii, inclusiv pentru verificarea identității și pentru detectarea fraudei.

 

Compania Wacom a furnizat, vreme de 35 de ani, dispozitive de scris digitale către toate tipurile de organizații, de la magazine și spitale, la centre comerciale sau administrative. Pe măsură ce și-a extins competența într-un domeniu atât de creativ cum este cel al cernelurilor digitale, noi generații de inovatori au dezvoltat aplicații din ce în ce mai spectaculoase și mai utile, cucerind noi segmente de piață. Revoluția tehnologică, însă, abia acum începe. Viziuni noi aduc schimbări și îmbunătățiri spectaculoase și în acest domeniu.

Toate dispozitivele Wacom funcționează cu tehnologii de ultimă generație și în continuă dezvoltare, începând cu pad-ul de semnătură, care a fost premiat atât pentru design, cât și pentru design tehnologic. Printre cele mai căutate dispozitive se numără pad-uri inteligente sau afișaje interactive pentru stilouri. Cerneala digitală a devenit și mai performantă o dată cu lansarea software-ului WILL™ (Wacom Ink Layer Language). SDK-urile Wacom activează integrarea cernelii digitale WILL™ cu dispozitivele compatibile cu stiloul, fie că acestea rulează Windows, iOS sau Android. Companiile care folosesc WILL™ își pot dezvolta propriile aplicații pentru captare, afișare, stocare și verificarea lucrărilor realizate cu cerneală digitală.

 

Fluxurile de lucru fără hârtie - un vis, pe care mulți manageri au decis să-l transforme în realitate

 

Compania Wacom, lider mondial în cerneluri digitale, vine în întâmpinarea noilor nevoi de eficientizare a muncii în organizații cu soluții integrate de scriere digitală: infrastructuri, echipament tehnic și soft, alături de servicii de asistență pentru digitalizarea întregului proces care s-a bazat până acum pe două dintre obiectele care par a nu mai ține pasul cu ritmul trepidant al vieții contemporane: stiloul și hârtia. Pentru companii, fluxurile de lucru fără hârtie sunt un vis, pe care mulți manageri au decis să-l transforme în realitate. De la notițele care devin, simultan, text în calculator, la comentarii pe marginea diverselor documente de lucru, de la procesarea digitală instantanee a formularelor, la semnătura securizată biometric, aceste dispozitive sunt importante pentru fluxuri de lucru care necesită interacțiune umană. Sunt potrivite, deci, în variate domenii, de la toate tipurile de asistență medicală, la servicii financiare, ospitalitate, comerț cu amănuntul, agenții guvernamentale sau educație.

 

După 35 de ani în care a oferit soluții și echipamente high-tech celor mai creativi dintre profesioniștii lumii, Wacom a înțeles că singura tehnologie care are cu adevărat puterea să facă o lume mai bună este cea care prioritizează oamenii și activitățile lor. Pe piețe din ce în ce mai competitive, succesul în afaceri depinde de un echilibrul fin între soluțiile high-tech și abordările centrate pe oameni. „Mai digital nu înseamnă neapărat mai puțin uman. Au o imensă valoare soluțiile care oferă ambele beneficii, atât tehnice, cât și umane”, spune Peter Sommer, vicepreședinte al companiei Wacom.

 

Acțiuni umane, afacere digitală!

 

Revoluția tehnologică are multe să le ofere organizațiilor, care caută instrumente inteligente atât pentru îmbunătăţirea proceselor, cât și pentru gestionarea unora dintre cele mai complexe probleme. Soluții din ce în ce mai simple și mai eficiente pot contribui semnificativ în diverse domenii sensibile, de la eficiență, creșterea performanței și reducerea costurilor, la diversificarea ofertei de servicii, controlul deșeurilor, provocări de securitate sau conectivitate la nivel global. Pe măsură ce tehnologia devine accesibilă și este implementată la scară largă, diferențierea între companii devine o nouă imensă provocare. După 35 de ani de experiență, compania Wacom înțelege că cel mai puternic element de diferențiere competitivă este, de fapt, o viziune care pune accent pe oameni. Compania rămâne consecventă acestui principiu, modelând permanent viitorul digital al scrisului de mână. Acțiuni umane, afacere digitală!

 

×