x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat azi

Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat azi

de Elena Stan    |    18 Ian 2010   •   00:00

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, preşedintele grupului francez Vinci, Yves-Thibault de Silguy, şi un reprezentant al companiei elene Aktor vor semna azi contractul pentru realizarea tronsonuluu de autostradă Comarnic-Braşov, proiect în valoare de 1,5 miliarde euro.



"Consorţiul a încercat să obţină un contract mai uşor finanţabil, însă până la urmă a renunţat şi contractul a rămas neschimbat", a declarat Adrian Ionescu, directorul Direcţiei Autostrăzi din cadrul Ministerului Transporturilor.

Berceanu declara în luna noimbrie că dacă până la sfârşitul anului consorţiul Vinci-Aktor, care a câştigat licitaţia de concesiune a segmentului de autostradă Comarnic-Braşov, nu va semna contractul va presupune că asocierea nu mai este interesată de proiect.

"Dacă se tărăgănează negocierea şi dacă nu semnăm până la sfârşitul anului o să le transmit că o să cred că nu îi mai interesează contractul", a afirmat atunci Berceanu.

El anunţase în luna octombrie că negocierile cu consorţiul franco-elen vizează probleme legate de termenele de realizare.

"Ei au câştigat contractul în primăvară şi de atunci nu mai terminăm negocierile (...) Este vorba de termene şi sper ca spre sfârşitul anului să încheiem contractul", a declarat ministrul la acea dată.

Proiectul, cu o valoare de 1,5 miliarde euro, este primul contract din România de construcţie prin concesiune a unui tronson de autostradă. Concesiunea va avea o durată de 30 de ani.

Lucrările vor începe în acest an şi vor dura patru ani.

×
Subiecte în articol: redactie