Coreea de Sud depune plângere la OMC împotriva SUA
Coreea de Sud a depus o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva deciziei autorităţilor SUA de a impune tarife de import la maşini de spălat şi panouri solare, a anunţat, luni, Ministerul Comerţului de la Seul
Demersul vine in contextul in care autorităţile sud-coreene nu au reuşit să ajungă la un acord cu Guvernul SUA privind restricţiile asupra importurilor, a precizat Ministerul Comerţului de la Seul. Cele două părţi fuseseră angajate în negocieri în ultimele trei luni pentru a rezolva problema fără intervenţia OMC.
Conform măsurilor intrate în vigoare în februarie, SUA impun o taxă de 20% pentru primele 1,2 milioane de maşini de spălat importate în primul an şi de 50% la maşinile peste acest număr. Taxele scad la 16% şi, respectiv, 40%, în al treilea an. De asemenea, o taxă de 30% este impusă în cazul panourilor solare importate în primul an, aceasta urmând să scadă la 15% până în al patrulea an. Vor fi permise anual importurile fără taxe suplimentare pentru panouri solare neasamblate de 2,5 gigawaţi.
Deşi scopul măsurilor a fost protejarea industriei americane de majorarea semnificativă a importurilor, care cauzează sau ameninţă să provoace pagube producţiei interne, Ministerul Comerţului de la Seul susţine că Washingtonul nu a reuşit să demonstreze o legătură clară între majorarea importurilor de produse sud-coreene şi afectarea semnificativă a industriei SUA.
Deoarece tarifele SUA menite să protejeze companiile americane vor costa anual 480 de milioane de dolari, Ministerul Comerţului de la Seul a anunţat că vor fi impuse taxe echivalente pentru pagubele înregistrate de firmele din Coreea de Sud. AGERPRES

Ştiri din .ro
Mișcare importantă pe piața financiară. BNR a redus dobânda cheie la 1,25% pe an
4 pași pe care trebuie să îi parcurgi înainte de a închiria un autocar sau microbuz
Economia mondială se va redresa greu din cauza celui de-al doilea val al pandemiei
Ce produse s-au scumpit cel mai mult în decembrie 2020
Cum pot folosi companiile banii obținuți din granturi
Ce produse și servicii s-au scumpit cel mai mult în luna decembrie 2020
(P) Cum poți economisi bani folosind reduceri, vouchere și cupoane online
Inflația s-a situat la 2,1% în decembrie 2020. ALimentele s-au scumpit cu 3,24%
(P) Principalele tipuri de furtunuri industriale și stocul generos de la Tehnovest
Principalele motive pentru care să apelezi la un detectiv privat
Tendința de a trata toți angajații la fel
