x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Corina Martin: situaţia politică din Grecia nu afectează interesul românilor pentru această destinaţie

Corina Martin: situaţia politică din Grecia nu afectează interesul românilor pentru această destinaţie

de Elena Stan    |    16 Mai 2012   •   13:39

Operatorii din turism se asteapta anul acesta la o crestere de circa 10 - 15% pe destinatia Grecia, aceasta tara mentinandu-se in topul locurilor de vacanta preferate de romani, a afirmat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Corina Martin.

In opinia acesteia, situatia politica interna din Grecia nu va influenta interesul romanilor pentru aceasta destinatie.

'Pentru romani, Grecia se afla in topul destinatiilor traditionale, fiind unica prin cultura, istorie, patrimoniu, gastronomie. Este o destinatie cu locatii si preturi care acopera toate segmentele de public, de la cei cu bugete de vacanta mai modeste, pana la cei care vor sa inchirieze o insula intreaga doar pentru ei', a afirmat, miercuri, Corina Martin.

Anul trecut, aproximativ 300.000 de romani au calatorit in Grecia, insulele grecesti situandu-se in topul preferintelor vacanta ale turistilor din Romania.

'Romanii iubesc Grecia, iar aceasta tara va ramane in topul preferintelor turistilor romani si in acest an, deoarece o vacanta in aceasta destinatie se dovedeste de fiecare data o experienta memorabila', a subliniat presedintele ANAT.

Grecia se confrunta cu o situatie politica si economica foarte dificila. La sfarsitul lunii iunie, Grecia ar putea intra in faliment, intrucat ramane fara bani. Daca nu isi respecta indatoririle, nu mai primeste alte ajutoare, iar Guvernul nu va putea plati in euro salariile functionarilor publici si pensiile. De asemenea, se vehiculeaza faptul ca Grecia va iesi din zona euro si va reveni la drahma, existand premisele ca salariile functionarilor sa fie platite in obligatiuni, ca pas intermediar pentru revenirea la vechea moneda nationala.

In plus, Grecia se pregateste de alegeri anticipate, ceea ce prelungeste incertitudinea politica in tara elena si fata de euro.

×