x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Costuri de 30 miliarde dolari pentru exportatori

Costuri de 30 miliarde dolari pentru exportatori

05 Iun 2004   •   00:00

Dificultatile intampinate de cetatenii straini la obtinerea vizelor pentru calatoriile de afaceri in SUA, de la introducerea unor noi proceduri de securitate, in iulie 2002, i-au costat pe exportatorii americani mai mult de 30 de miliarde dolari.

"Companiile noastre si-au manifestat din ce in ce mai mult frustrarea in legatura cu sistemul vizelor de afaceri, in ultimii doi ani, fata de oficialii guvernamentali si de Congres, dar fara rezultat.

Frustrare

SUA nu poate continua pe acest drum", a afirmat Bill Reinsch, presedintele Consiliului National de Comert Exterior. O coalitie formata din opt asociatii de afaceri, intre care se numara Consiliul de Afaceri Americano-Chinez si Consiliul de Afaceri Americano-Rus, a indicat intr-un studiu prezentat miercuri ca cetatenii din China, Rusia si India s-au confruntat cu cele mai mari dificultati la obtinerea prompta a vizelor de afaceri. Malaiezia, Indonezia si Coreea de Sud s-au situat pe locurile urmatoare.

Santangelo Group, o firma privata de cercetare a pietei, a efectuat un sondaj in randul celor 734 de companii membre ale celor opt asociatii.

Pierderi enorme

In functie de reactia celor 141 de firme care au raspuns, autorii studiului au estimat ca exportatorii din SUA au suferit pierderi de minimum 25,53 miliarde de dolari sub forma de vanzari nerealizate si de 5,15 miliarde de dolari sub forma de costuri indirecte, ca urmare a intarzierilor sau refuzurilor vizelor de afaceri intre iulie 2002 si martie 2004.

×
Subiecte în articol: economic