x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Credit pentru agricultori, doar în anumite condiţii

Credit pentru agricultori, doar în anumite condiţii

de Daniela Ivan    |    06 Sep 2016   •   20:50
Credit pentru agricultori, doar în anumite condiţii

Banca acordă agricultorilor finanţări pentru efectuarea lucrărilor agricole în baza adeverinţelor emise de către APIA. Fermierii pot lua de la bancă maximum 90% din valoarea sumelor aferente cererii depuse la APIA, respectiv 80% din sumă dacă aleg să beneficieze şi de o perioadă de graţie până la încasarea subvenţiilor de la APIA.

Companiile agricole, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale sunt eligibile dacă au un istoric de minimum un an în relaţie cu APIA. Documentele specifice necesare analizei sunt istoricul încasărilor subvenţiilor şi cererea depusă la APIA pentru anul în curs. Reprezentanţii băncii recomandă beneficiarilor de subvenţii APIA care doresc să obţină finanţări să se adreseze celor mai apropiate filiale pentru a începe analiza dosarului. “Ulterior aprobării acestuia, finanţările aprobate se pot utiliza în baza adeverinţelor emise de către APIA, în care trebuie să fie specificat contul special destinat încasării subvenţiilor deschis la UniCredit Bank, cont fără costuri suplimentare şi nepurtător de dobânzi sau comisioane”, a declarat Valentin Boldeiu, coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank.

Ce se poate finanţa

Banca poate acorda finanţări pentru următoarele submăsuri aferente cererii de plată depuse la APIA:

Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), cu o valoare de 80 euro/hectar;

Plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploataţiei agricole) cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele cinci hectare şi de 52 euro/hectar pentru restul de 25 hectare;

Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (Plata pentru înverzire), cu o valoare de 60 euro/hectar;

Măsura 13 - plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative.

 

×