x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Creditele neperformante vor apărea şi în 2011

Creditele neperformante vor apărea şi în 2011

de Daniela Ivan    |    09 Ian 2011   •   18:31

Creditele neperformante vor apăsa şi în 2011 asupra planurilor şi profiturilor băncilor, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, pentru Agerpres. Totuşi, există şi o veste bună, reluarea activităţii în zona retail-ului, în special din a doua parte a anului.

"Cetăţenii vor începe din ce în ce mai mult să reia consumul, asta şi pe baza activităţii de creditare pe care băncile o să o relanseze în a doua parte a anului", a mai spus preşedintele Aso­cia­ţiei Române a Băncilor.

Gheţea se arată împotriva băncilor de nişă. "Nu sunt un susţinător al ideii că e bine să fii bancă de nişă. Pentru că banca de nişă poate avea, la un moment dat, surprize plăcute dar şi neplăcute. E bine să ţii ouăle în mai multe coşuri. şi atunci când îţi merge rău într-o anumită nişă, te duci în nişa cealaltă".

Preşedintele ARB opinează că România are atâtea bănci universale de câte este nevoie. Pe de altă parte, soldul creditelor acordate populaţiei şi fir­melor a urcat în primele 11 luni ale anului trecut cu doar 8,04 mi­liar­de de lei, la 207,9 miliarde de lei la finele lui noiembrie.

×