x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cresterea profitabilitatii, prioritatea numarul unu

Cresterea profitabilitatii, prioritatea numarul unu

de Adrian Mihai    |    13 Oct 2005   •   00:00
Cresterea profitabilitatii, prioritatea numarul unu

Manuel A Pinho, ministrul Economiei si Inovatiilor din Portugalia, considera ca trebuie sa avem ca prioritate numarul unu cresterea productivitatii. Acesta a participat alaturi de Filipe de Jesus Pinhal, vicepresedinte al Banco Comercial Portuges, si Mario David, membru in parlamentul portughez, la masa rotunda cu tema "Experienta portugheza, un punct de reper pentru integrarea Romaniei in UE", organizata de societatea de consultanta Baltazar, Bloom & Parvulescu, in parteneriat cu Saptamana Financiara si Antena 1.

EVOLUTIE. In Portugalia, economia a crescut mai repede decat productivitatea, considera ministrul portughez al Economiei. Puterea de cumparare a populatiei a crescut si ea mai repede decat productivitatea. In 20 de ani, puterea de cumparare a crescut cu 1%, pana la aproape 75% din media din Uniunea Europeana. Cea mai mare greseala facuta de portughezi a fost instabilitatea politica, a mai aratat ministrul. Gestiunea finantelor publice este si ea dificila in perioadele in care cresterea economica reala nu se ridica la cea estimata. Emigratia a fost o supapa de siguranta prin banii trimisi in tara si experienta adusa, considera Mario David.

In privinta gradului de bancarizare, Filipe de Jesus Pinhal a aratat ca doar o treime din operatiuni se efectueaza la ghiseu, restul fiind efectuat prin Internet, call-center sau bancomate. (Adrian Mihai)

×
Subiecte în articol: economic