x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cristian Petrescu alocă 8 milioane de euro pentru un nou patinoar la Braşov

Cristian Petrescu alocă 8 milioane de euro pentru un nou patinoar la Braşov

de Elena Stan    |    05 Mar 2012   •   10:33
Cristian Petrescu alocă 8 milioane de euro pentru un nou patinoar la Braşov

Cristian Petrescu, ministrul Turismului vrea sa construiasca un patinoar artificial la Brasov, gandit ca o sala polivalenta in care sa se poata desfasura orice sport indoor, potrivit unui proiect de Hotarare postat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 34,5 milioane de lei (peste 8 milioane de euro), potrivit informatiilor postate pe site-ul institutiei, cu posibilitatea majorarii potrivit evolutiei ulterioare a preturilor.

Finantarea obiectivului de investitii se face de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT prin Compania Nationala de Investitii, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse de finatare legal constituite. Durata de realizare a investitiei este de 12 luni.

Proiectul cuprinde o suprafata construita desfasurata totala de cca. 5300 mp, cu regim de inaltime P+1E. Constructia este alcatuita din doua corpuri legate intre ele din punct de vedere functional. Corpul patinoarului, este destinat competitiilor sportive de patinaj (patinaj artistic, patinaj viteza, pista scurta) si hochei, precum si un corp pentru VIP-uri si presa, spatii tehnice, depozit mobilier, sala de incalzire etc, potrivit Notei de fundamentare.

Prin investitia propusa se realizeaza o baza complexa de antrenament si intretinere pentru sportivii care se vor antrena in incinta complexului sportiv. Prin punerea in functiune a acestui patinoar artificial, se va asigura organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European – FOTE 2013, precum si desfasurarea optima a activitatilor sportive, accesibilitatea populatiei la facilitati pentru practicarea sporturilor, a pregatirii echipelor sportive, a pregatirii echipelor de performanta, si totodata se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasa a tinerilor prin practicarea sportului. Noul patinoar artificial se va construi pe o structura preluata de la Complexul Sportiv National -Poiana Brasov-.

Brasovul are un patinoar Olimpic, ce a fost inaugurat in 2010, pentru care statul a platit circa 10 milioane de euro, desi a fost ridicat pe o structura existenta. Patinoarul a fost construit de firma MBS Group, firma consilierului PD-L Gabriel Silaghi.



×