x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza datoriilor europene loveşte şi în SUA

Criza datoriilor europene loveşte şi în SUA

31 Oct 2011   •   18:05

MF Global, una dintre cele mai mari firme de brokeraj din Statele Unite, a devenit primul mare grup de pe Wall Street care a cazut victima crizei datoriilor suverane europene, pe care a pariat masiv, potrivit Bloomberg.

MF Global Holdings s-a declarat in faliment dupa ce a efectuat plasamente in datorii suverane europene. Compania, cu sediul in New York, a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari, in cererea de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan.

Compania afiliata MF Global Finance USA, cu datorii de 50 de milioane de dolari si active de 500 milioane de dolari, a facut o cerere similara.

Printre cei mai mari creditori neasigurati ai MF Global se afla JP Morgan Chase Bank, ca reprezentant al unor detinatori de obligatiuni de 1,2 miliarde de dolari, si Deutsche Bank Trust, cu clienti care au in proprietate obligatiuni de 690 milioane de dolari.

Conducerea MF Global s-a reunit la sfarsitul saptamanii trecute la New York pentru a analiza toate optiunile, inclusiv vanzarea companiei pentru a evita falimentul, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

In urma unor pierderi record, MF Global a fost suspendata de la orice fel de operatiune cu Rezerva Federala din new York, potrivit unui comunicat al Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare (SEC). Tranzactiile cu actiuni ale MF Global au fost suspendate.

×
Subiecte în articol: criza financiara datorii suverane