x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cronologia relaţiei cu OMV, pas cu pas

Cronologia relaţiei cu OMV, pas cu pas

14 Mar 2012   •   16:58
Cronologia relaţiei cu OMV, pas cu pas

Relatia Danielei Ungureanu cu OMV este mai veche decat se credea iar premierul a evitat sa mentioneze functia acesteia de administrator al Petromed Solutions. Iata care este situatia, pas cu pas.

18 decembrie 2007. La cateva saptamani dupa ce Mihai Razvan Ungureanu este "uns" la Sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), Daniela Ungureanu este numita in CA al subsidiarei Petrom.

Initial, mandatul sau a fost pana in 2011, apoi pe durata nedeterminata iar ulterior aceasta prevedere a fost modificata, mandatul urmand a expira in data de 30 noiembrie 2015, potrivit datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului.

29 octombrie 2010. Apare in declaratia de avere prima mentiune la OMV. Banii incasati de sotie, respectiv 355.933 lei sunt trecuti la categoria "venituri din activitati independente" sub forma de "servicii de consultanta medicala". Aceeasi formulare apare ulterior in toate declaratiile depuse de premier.

8 februarie 2012. Razvan Ungureanu este desemnat de presedintele Traian Basescu pentru a constitui un guvern. Imediat este validat in aceasta functie. Tot atunci apar primele intrebari despre relatia sotiei cu OMV.

5 martie 2012. Premierul declara la televiziunea nationala ca banii acordati de OMV sotiei sale fac parte dintr-un "proiect social" al companiei in cauza, care a implicat medici foarte buni din Romania si din strainatate. Drept urmare, Jurnalul National solicita OMV sa spuna ce alti medici au mai fost cooptati in proiectul social enuntat si cu cat a fost platit fiecare.

7 martie 2012. Premierul isi reactualizeaza declaratiile de avere si interese pe site-ul Guvernului. Apar cei 84.000 de euro de la OMV AG pentru "servicii de consultanta medicala", dar nicio vorba despre Petromed.

12 martie 2012. Raspunsul de la OMV rastoarna spectaculos tot esafodajul legat de consultanta si proiecte sociale.

13 martie 2012. Ungureanu nu crede "catusi de putin" ca este in conflict de interese. Ba chiar mentioneaza ca "a fost verificat de ANI" s a primit un raspuns oficial din care reiese ca nu e in incompatibilitate.

×