x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică: 6 aspecte cheie de care să ții cont

Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică: 6 aspecte cheie de care să ții cont

10 Apr 2024   •   18:29
Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică: 6 aspecte cheie de care să ții cont
Sursa foto: Boris Ivas pe Pexels.com

Dacă ai un business în domeniul horeca, cu siguranță știi cât de importante sunt vitrinele frigorifice pentru protejarea produselor și păstrarea acestora în cele mai bune condiții. Pe lângă funcțiile de bază precum optimizarea spațiului și durabilitatea mai mare a alimentelor, versatilitatea, organizarea perfectă a produselor, displayul mult mai atractiv sunt câteva dintre caracteristicile unei vitrine frigorifice. Descoperă beneficiile investiției într-o vitrină frigorifică și află cum să alegi modelul potrivit.

Vezi 6 aspecte esențiale de care să ții cont atunci când cumperi o vitrină frigorifică:

1. Alege modelul potrivit afacerii tale

Alegerea corectă a vitrinei frigorifice este extrem de importantă. Modelul, aspectul și capacitatea diferă în funcție de întrebuințare și locație, de aceea, aceste caracteristici trebuie analizate cu atenție. Vitrinele frigorifice pot fi orizontale, verticale, mici și mini. Dacă modelele orizontale, compartimentate sunt mai potrivite pentru brânzeturi, carne, fructe, legume și produse de patiserie, cele verticale sunt potrivite pentru expunerea și răcirea băuturilor. Vitrinele frigorifice mini sunt perfecte pentru baruri și cafenele de mici dimensiuni, pentru păstrarea băuturilor reci.

2. Ține cont de dotări și funcții

Existând atât de multe modele de vitrine frigorifice pe piață, alegerea modelului potrivit pentru tine poate deveni o misiune greu de îndeplinit. Un sfat important este să acorzi importanță specificațiilor sau caracteristicilor produsului. Există modele cu sticlă securizată simplă sau dublă, iluminare internă, sistem de dezghețare automată și răcire cu aer recirculant ce asigură performanțe înalte de conservare. Altele sunt prevăzute cu folie de protecție pe sticlă pentru a proteja produsele de razele ultraviolete. Indiferent ce model de vitrină frigorifică preferi, acordă atenție tuturor detaliilor și alege produsul care garantează un raport calitate-preț excelent. Pe altex.ro găsești o gamă variată de vitrine frigorifice și răcitoare de băuturi, de diferite tipuri și dimensiuni, pentru toate bugetele.

3.  Verifică spațiul disponibil și capacitatea de stocare

Un alt sfat, înainte de orice achiziție, este să confirmi că rețeaua electrică din spațiul tău este compatibilă cu echipamentele pe care urmează să le instalezi. O vitrină prea mare s-ar putea să ocupe prea mult spațiu și să incomodeze circulația persoanelor. În plus, poate consuma și prea multă energie electrică.

4. Asigură-te că refrigerarea este adecvată

O temperatură de refrigerare incorectă poate să genereze deșeuri dacă produsele nu sunt păstrate corespunzător, mai ales dacă vorbim de dulciuri sau deserturi refrigerate care au nevoi diferite de temperatură. Pentru a evita orice risc, alege o vitrine cu funcție dublă de temperatură și termostat reglabil.

5. Ia în calcul modul de întreținere

Vrei o vitrină rezistentă și durabilă? Optează pentru modelele cu linii simple, care au un design ce facilitează accesul la rafturi. Astfel, va fi ușor de curățat și întreținut.

6. Nu uita de garanție

Garanția este un alt factor important pe care ar trebui să-l iei în calcul. Achiziționează de la furnizori de încredere, care garantează calitatea produselor, emit certificatul de garanție și îți pun la dispoziție centre de service, în cazul în care apar defecțiuni sau alte probleme tehnice.   

Pe lângă aspectele de mai sus, designul este la fel de important. O vitrină trebuie să se potrivească cu stilul și decorul spațiului. Ia în considerare aceste caracteristici și du-ți afacerea la următorul nivel! 

×