x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum alegi firma de transport marfă? 5 criterii esenţiale

Cum alegi firma de transport marfă? 5 criterii esenţiale

10 Mai 2022   •   17:24
Cum alegi firma de transport marfă? 5 criterii esenţiale
Sursa foto: Unsplash.com

Alegerea firmei de transport reprezintă o responsabilitate serioasă pentru siguranţa bunurilor tale. Fie că vorbim despre un drum ocazional sau un partener de afaceri de durată, livrarea mărfurilor trebuie făcută la timp şi în bune condiţii. În cele ce urmează îţi prezentăm cele mai importante criterii referitoare la competenţa, capacitatea şi fiabilitatea unei firme de transport marfă:

Experienţă

Într-o relaţie de afaceri, experienţa este întotdeauna un criteriu esenţial. Companiile care şi-au creat un nume în domeniul transporturilor au un background care inspiră încredere. Şoferii, maşinile, documentaţia, logistica şi rutele de parcurs sunt aspecte care pot îngreuna transportul dacă nu le stăpâneşti foarte bine. Alegerea unui partener începător pentru acest tip de servicii îţi poate pune în dificultate nu doar timpul de livrare estimat, ci chiar integritatea bunurilor. Marele avantaj al firmelor cu experienţă este că au trecut prin toate scenariile posibile în ceea ce priveşte maşinile, depozitele, mărfurile, relaţia cu autorităţile sau alte probleme conexe ce pot apărea în timpul transportului.

Echipare

Transportul de mărfuri este supus unor reguli bine stabilite. În funcţie de natura bunurilor pe care le muţi dintr-un loc în altul va trebui să alegi un anumit tip de vechicul. Înainte de a porni la drum, pachetele trebuie ambalate şi ancorate corespunzător, pentru a preveni riscul deteriorării în trafic. Alegerea unei companii care transportă preponderent mărfuri din domeniul care te interesează îţi aduce un plus de siguranţă din acest punct de vedere. În ceea ce priveşte cerinţele legale speciale cu privire la greutate, volum sau mărfuri periculoase, acestea trebuie respectate atât de beneficiar, cât şi de transportator. Prezenţa unui robot de manipulare a mărfurilor, în special pentru încărcarea şi descărcarea în siguranţă din vehicul, este un semn de încredere cu privire la profesionalismul transportatorului.

Măsuri de siguranţă

Indiferent că transporţi un simplu colet sau un camion plin, bunurile trebuie să ajungă în siguranţă la destinaţie. În funcţie de tipul de servicii contractat, fie doar predai marfa unui şofer sau curier însoţitor, fie te ocupi de ambalarea şi încărcarea lor. Pentru ca personalul care manipulează pachetele să fie în siguranţă, pune-le la dispoziţie în depozitul tău dispensere cu alcool sanitar Mona, eficient pentru dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor. Tot pentru siguranţa personalului trebuie să iei măsurile care se impun încă de când împachetezi bunurile, mai ales dacă vorbim despre obiecte contondente sau grele. Insistă pentru purtarea echipamentului de protecţie adecvat şi pentru aranjarea şi fixarea corectă a bunurilor în vehicul.

Preţ

Costul serviciilor de transport nu poate lipsi din lista criteriilor esenţiale. Fie că vorbim despre un transport ocazional sau de un parteneriat de afaceri pe termen mediu sau lung, trebuie să te încadrezi într-un anumit buget. Dacă nu cunoşti piaţa, alege mai multe nume pe categorii de calitate. Nu te opri nici la cel mai scump jucător din piaţă, dar nici la cel mai ieftin. Altfel rişti fie să plăteşti prea mult pentru un serviciu, fie să ai o pagubă şi mai mare din cauza condiţiilor proaste de transport, chiar dacă onorariul ţi s-a părut avantajos. De cele mai multe ori, soluţia de mijloc este cea mai bună.

Recomandări

Partea cea mai bună a erei comunicaţiilor în care trăim este că poţi afla câteva informaţii de bază despre orice companie. În privinţa transportatorilor, varinta ideală ar fi să primeşti recomandarea unui cunoscut care a fost mulţumit de calitatea serviciilor prestate. Dacă este din oraşul sau zona care te interesează, cu atât mai bine. În lipsa unui contact direct, apelează la recenziile online ale clienţilor, pe care trebuie să le filtrezi cu grijă.

Indiferent de distanţă, volum sau natura bunurilor transportate, acestea trebuie să ajungă în siguranţă la destinaţie. Pentru aceasta ai nevoie de un partener de încredere, cu experienţă în domeniu.

 

×