x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum alegi un sistem de securitate eficient pentru o întreprindere

Cum alegi un sistem de securitate eficient pentru o întreprindere

13 Mai 2022   •   11:25
Cum alegi un sistem de securitate eficient pentru o întreprindere
Sursa foto: Shutterstock

Sediul business-ului tău este spațiul central în care se desfășoară majoritatea sarcinilor de muncă, de aceea este important să le oferi angajaților, partenerilor și clienților un loc confortabil, productiv și sigur deopotrivă. Indiferent de domeniul de activitate, acesta are nevoie de un sistem de securitate eficient pentru ca personalul să se simtă în siguranță în timpul programului, cât și toate informații și documentele importante ale firmei să nu ajungă la persoane neautorizate. 

 

Iată deci cum îți poți proteja inteligent întreprinderea prin sisteme de securitate si accesorii de sisteme de securitate profesionale!

 

Cum alegi sistemul de control al ușilor de acces?

Ușile de acces, fie acestea de la intrarea în curte sau în clădirea propriu-zisă, delimitează accesul persoanelor neautorizate de personal. Așadar, primul sistem de securitate în care este recomandat să investești este un interfon sau un videointerfon. 

 

Persoanele străine: colaboratori, parteneri, clienți, curieri sau alți vizitatori care doresc să intre în clădire vor aștepta accesul oferit de către un angajat din interiorul întreprinderii. Pe de altă parte, personalul va avea o cartelă pentru interfon. Acest tip de securitate oferă un grad semnificativ de protecție pentru cei prezenți în clădire deoarece vei cunoaște deja intențiile celor care doresc să intre pe proprietate.

 

Cum alegi sistemul de supraveghere?

Sistemul de supraveghere nu ar trebui să lipsească din niciun sediu business, fiind esențial pentru monitorizarea tuturor persoanelor care intră în clădire, dar și a transporturilor de marfă. Vei găsi kituri de supraveghere concepute special pentru nevoile tale, în funcție de numărul de camere și canale de care ai nevoie pentru o monitorizare completă a întreprinderii. Alte informații de care trebuie să ții cont atunci când alegi sistemul sunt:

  • Calitatea imaginii - rezoluție mică: 1-2 megapixeli sau rezoluție mare: peste 3 megapixeli. Vei putea beneficia, de asemenea, de imagini Full HD cu o rezoluție mai mare.

  • Memoria internă - unele kituri de supraveghere au memorie internă. În funcție de nevoile tale, alege un sistem cu spațiu de stocare mare.

  • Vizibilitate pe timp de noapte - pentru a proteja eficient întreprinderea, sistemul de supraveghere ar trebui să beneficieze vizibilitate nocturnă cu infraroșu.

  • Conectivitate oriunde și oricând - pentru ca sistemul de supraveghere să poată fi utilizat și verificat în orice moment al zilei sau din noapte, investește într-un kit ce poate fi conectat la rețeaua de internet, astfel încât să poți vedea imaginile în timp real chiar de pe telefonul mobil.

 

Cum alegi sistemul de alarmă?

Majoritatea întreprinderilor beneficiază de un sistem de alarmă care avertizează pătrunderea neautorizată a persoanelor străine, însă poți investi într-un sistem smart, cu alarmă eficientă care poate determina chiar și cea mai mică schimbare în mediul ce trebuie protejat. 

 

O alarmă smart va detecta rapid mișcarea, va declanșa sonorul și va transmite mai departe urgența. Acest device poate fi setat întocmai după nevoile tale: orele în care sunetul sonor să pornească, modalitatea și codul pin pentru dezactivare etc. Majoritatea sistemelor moderne pot fi controlate de la distanță.

 

Semnează un contract cu o firmă de pază

Alături de toate dispozitive smart ce nu ar trebui să lipsească din arsenalul de protecție pentru întreprinderea ta, este întotdeauna recomandat să semnezi un contract cu o firmă specializată de pază. O astfel de companie te poate ajuta în cel puțin două feluri: pe de-o parte vor veni la sediul tău imediat cum alarma a fost declanșată, iar pe de altă parte poți angaja o persoană care să stea fizic de pază în clădire.

 

Ține cont de sfaturile oferite pentru alegerea sistemului de securitate eficient și practic pentru business-ul tău. Oferă-le în fiecare zi angajaților tăi un mediu plăcut, productiv și sigur în care să-și desfășoare fără griji sarcinile cotidiene!

×