x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să-ți amenajezi o cofetărie modestă ca spațiu dar cochetă?

Cum să-ți amenajezi o cofetărie modestă ca spațiu dar cochetă?

03 Noi 2020   •   16:30
Cum să-ți amenajezi o cofetărie modestă ca spațiu dar cochetă?

Românii iubesc dulciurile și din acest motiv comercializarea prăjiturilor a fost și este întotdeauna o idee bună de afaceri. Odată ce te-ai înregistrat ca firmă, ai închiriat un spațiu cu un vad bun și ai obținut permisele necesare funcționării, o cofetărie este o afacere relativ simplu de administrat deoarece nu trebuie să ofere clienților tăi la fel de mult spațiu de luat masa ca în cazul unui restaurant

 

De asemenea, aprovizionarea stocurilor unei cofetării cu cele mai bune ingrediente este mai simplă decât la alte afaceri cu alimente deoarece în cazul prăjiturilor diversitatea este mai puțin pronunțată comparativ cu mâncărurile sărate. Astfel, dacă ai depășit cu brio proba birocrației și ești gata de treabă, iată câteva idei de amenajare a unei cofetării, chiar și modeste ca spațiu, dar elegante și cu priză la public.

 

Sugestii simplu de pus în practică pentru amenajarea unei cofetării

 

Electrocasnicele

 

La prăjituri orice gram de zahăr sau făină și orice strop de frișcă în plus sau în minus contează, iar controlul asupra temperaturii de preparare este absolut necesar. De aceea, este bine să investești încă de la început în aparate și vase de măsurat cât mai exacte, dar și în electrocasnice care să-ți simplifice procesul de gătire.

 

Astfel, în locul vaselor tradiționale, cumpără unele multifuncționale cu ajutorul cărora să afli exact cantitatea de ingrediente necesare rețetelor tale, iar în schimbul cuptoarelor clasice, optează pentru plite și cuptoare electrice sau cu convecție deoarece reglajul temperaturii este mult mai simplu de efectuat.

 

Astfel de electrocasnice, dar și multe alte aparate utile unei cofetării bine echipate, le poți achiziționa la prețuri convenabile din magazinul online TechStore.Ro Magazin Electrocasnice. Verifică oferta generoasă și înainte de a plasa o comandă, nu uita să iei în calcul și achiziția unor combine frigorifice performante, în care să-ți păstrezi ingredientele, dar și produsele neexpuse la raft.

 

Prezentarea

 

Ai nevoie de cel puțin două sau trei vitrine de cofetărie în care să expui torturile, prăjiturile și alte tipuri de dulciuri pe care dorești să le vinzi în decurs de câteva ore. Acestea trebuie să aibă un aspect plăcut din punctul de vedere al clienților, dar și să se integreze perfect în spațiul unde sunt poziționate.

 

Fiind vorba de prăjituri, pentru o prezentare cât mai atractivă, investește în vitrine de cofetărie de culoare albă deoarece produsele tale oricum vor avea toate culorile curcubeului, iar pentru a le așeza fix în raza vizuală a clienților, alege aparate scunde, din interiorul cărora bunătățile tale să fie ușor de studiat.

 

Confortul  

 

Chiar dacă îți deschizi cofetăria cu gândul de a vinde exclusiv dulciuri de consum pe drum sau acasă, pentru a da impresia de confort sporit și a crea o atmosferă deosebită pentru clienții tăi, așează măcar de-o parte și de alta a ferestrei, înăuntru și afară, câte o băncuță pe care pofticioșii să se poată așeza pentru câteva momente și să guste din minunățiile proaspăt cumpărate.

 

O astfel de investiție este infimă în comparație cu valoarea pe care aceste piese de mobilier o au în ochii clienților din punct de vedere al confortului și poate fi percepută și ca o invitație călduroasă pentru trecătorii care trec prin fața vitrinei și vor să se răsfețe cu ceva dulce.

×