x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să-ți faci un blog cu bani puțini

Cum să-ți faci un blog cu bani puțini

07 Sep 2022   •   12:52
Cum să-ți faci un blog cu bani puțini

Vrei să-ți faci un blog pe internet, dar ai rețineri din cauza costurilor pe care ar trebui să le plătești? Ei bine, ar trebui să renunți la aceste rețineri, deoarece în acest articol iți vom spune cum poți să iți faci un blog cu bani putini.

Descoperă care sunt trucurile pe care ar trebui să le aplici, astfel încât să beneficiezi de cele mai mici preturi pentru creare unui blog pe internet:

Folosește o platforma gratuita

WordPress și Blogger reprezintă cele mai cunoscute platforme gratuite de creare blog de pe internet. Drept urmare, poate că nu știi daca te vă prinde aceasta pasiune, sau e doar ceva trecător, așa că pentru început nu vrei să investești bani în crearea blogului. Aceste platforme pot reprezenta un punct de plecare în experiență ta de blogger.

Trebuie să ai în vedere că adresa blogului vă fi pe subdomeniu și vei fi destul de limitat în ceea ce privește personalizarea blogului tău. Dar asta nu vă reprezenta neapărat o problema atunci când ești la început de drum, deoarece iți vor lipsi și cunoștințele.

Totuși, poate fi un mod grozav de a descoperi daca ți se potrivește activitatea de blogger sau nu. Iar daca răspunsul este pozitiv, poți trece la treburi mai serioase.

Alege un nume de domeniu

Daca te-ai decis să investești puțin în pasiunea ta de a scrie pe blog, atunci poți începe prin înregistrarea unui nume de domeniu. În acest sens, poți face economii alegând domenii ieftine (extensii care nu sunt foarte populare și au un preț mai mic).

De exemplu, nu trebuie neapărat să alegi un domeniu .ro, ci ai putea găsi preturi mai bune la domenii cu extensii precum .net sau .info.

Nu uita să verifici și prețul de prelungire a domeniului, deoarece peste un an de la înregistrare ai putea plati mult mai mult, iar astfel rentabilitatea dispare.

Găzduirea nu trebuie să fie de TOP

Să nu uitam de faptul că un blog, mai ales unul aflat la început de drum, nu are nevoie de un server de top. Iar asta deoarece, sinceri să fim, nu vă fi vizitat de prea multe persoane.

Dacă vor intra câteva zeci de persoane pe zi sau chiar câteva sute, atunci poți oricând să alegi un pachet de gazduire web ieftină.

Un pachet de găzduire de 1-3€ pe luna se vă dovedi a fi mai mult decât suficient și își vă face treaba de minune.

Drept urmare, nu ai nici un motiv să investești acum într-un pachet de hosting foarte scump. Iar astfel vei face economii generoase și vei putea să iți îndeplinești obiectivul de a-ți crea un blog cu bani putini.

Ai grija totuși să alegi o găzduire web care iți oferă certificat SSL gratuit, pentru a nu fi nevoit să plătești mai mult mai tărziu.

Alege WordPress

Nu are sens să plătești pentru o platforma de blogging premium. Cel puțin nu atât timp cât exista WordPress, cea mai populara platforma de creare bloguri pe internet, care nu necesita nici un cost.

Drept urmare, iți recomandam și tie să folosești cu încredere WordPress pentru crearea blogului tău, mai ales daca vrei să-ți faci un blog cu bani putini. Sigur vei fi mulțumit de funcționalitățile platformei, de numeroasele opțiuni de personalizare și mai ales de stabilitatea de care vă da dovada.

Folosește resurse gratuite

Daca ți-ai cumpărat domeniul și găzduirea web, atunci nu mai trebuie să faci alte investiții. Vei găsi pe internet o mulțime de teme gratuite pentru WordPress dar și numeroase module sau alte resurse cu ajutorul cărora vei putea personaliza blogul și include funcționalitățile dorite.

Drept urmare, în urma unei căutări atente, sigur vei găsi o tema pe gustul tău, astfel încât să iți faci blogul să arate așa cum ai visat, fară a investi vreun leu în acest sens.

Chiar daca exista multe resurse premium, asta nu înseamnă neapărat că ar trebui să le folosești. Te vei descurca de minune și fară ele. Iar dacă la un moment dat vei simți nevoia de a trece la ceva mai profi, atunci ai putea să te folosești de reducerile din domeniu.

Acestea sunt așadar cele mai importante sfaturi de care trebuie să tii cont atunci când vrei crearea unui blog fară a face o investiție prea mare. Pune în practica sfaturile noastre și cu siguranță vei reuși și tu.

×