x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cumpără acum sau vei fi cumpărat

Cumpără acum sau vei fi cumpărat

de Jurnalul National    |    21 Ian 2008   •   00:00

Fondurile de pensii private obligatorii cu puţini aderenţi au doar două alternative: vânzarea portofoliului de clienţi sau achiziţia altor fonduri.

Pensii private

 

Fondurile de pensii private obligatorii cu puţini aderenţi au doar două alternative: vânzarea portofoliului de clienţi sau achiziţia altor fonduri.

Înainte de debutul campaniei de aderare, companiile afişau ţinte de cote de piaţă care mai de care mai spectaculoase.

Acum, rezultatele arată că cinci dintre administratorii de fonduri de pensii obligatorii administrate privat nu au reuşit să atingă pragul de 10.000 de adeziuni atrase, iar trei dintre aceştia nu au nici măcar 1.000 de clienţi.

 

Procedură. Potrivit legii, un fond de pensii are la dispoziţie trei ani pentru a acumula minimum 50.000 de participanţi, în caz contrar administratorilor respectivi urmând să le fie retrasă autorizaţia de funcţionare. Fondurile lor urmează a fi date spre gestionare altor administratori de pe piaţă, procedura urmând a fi reglementată de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Cel mai probabil, în asemenea cazuri, se vor organiza licitaţii ale căror criterii vor fi randamentul firmelor participante, precum şi nivelul costurilor. Ce calcule îşi fac administratorii fondurilor de pensii citiţi pe larg în revista Săptămâna Financiară.

×
Subiecte în articol: economic