x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Curăţenie la MDRT: Sorin Munteanu a fost dat afară de la Compania Naţională de Investiţii

Curăţenie la MDRT: Sorin Munteanu a fost dat afară de la Compania Naţională de Investiţii

21 Mai 2012   •   16:31
Curăţenie la MDRT: Sorin Munteanu a fost dat afară de la Compania Naţională de Investiţii

Ministrul dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, l-a revocat pe Sorin Munteanu din functia de director general al Companiei Nationale de Investitii (CNI), iar directorul interimar va verifica programele derulate de companie si achizitiile.

"Interimatul urmeaza a fi asigurat, pe o perioada de 30 de zile, de Ioan Simonca (angajat in cadrul acestei institutii). In acest timp, directorul general interimar va intocmi un raport privind starea financiara a companiei. Vor fi verificate programele pe care compania le-a derulat cu finantare din fonduri de la bugetul de stat, achizitiile publice desfasurate de companie, precum si proiectele finantate de CNI pana in prezent. In urma acestor verificari, se vor face propuneri privind prioritizarea proiectelor curpinse in programele nationale si se vor lua masuri pentru transparenta procedurilor de achizitii publice", se arata intr-un comunicat transmis de MDRT.

In perioada interimatului, directorul CNI va propune masuri inclusiv in ceea ce priveste reorganizarea companiei si orientarea activitatii acesteia spre eficientizarea cheltuielilor de functionare.

Recent, Hellvig a declarat ca vor fi verificate toate investitiile facute de minister in perioada 2009-2012, pe fiecare judet in parte, iar in functie de rezultate va dispune decizii administrative sau institutionale.

"Responsabilitatea cheltuirii banului public cineva trebuie sa si-o asume. Cineva trebuie sa raspunda politic", a spus Hellvig. Ministrul a mai spus ca cetatenii trebuie sa inteleaga de ce s-au cheltuit banii si de ce a apoi s-au taiat 25 la suta din salarii, de ce a crescut TVA sau a fost introdus impozitul forfetar.

El a precizat ca MDRT intra in auditare pentru perioada 2009-2012 ca sa se stie care este situatia care a fost preluata de noul Guvern. Hallvig a adaugat ca in urma auditarii si controalelor facute de Corpul de control al ministerului va dispune decizii administrative si institutionale.

×