x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Curse Charter se scumpesc cu 10%

Curse Charter se scumpesc cu 10%

de Jurnalul National    |    24 Ian 2008   •   00:00

Preţul pachetelor turistice pentru destinaţiile externe operate prin curse charter va creşte cu circa 10%.



Preţul pachetelor turistice pentru destinaţiile externe operate prin curse charter va creşte cu circa 10%. "Vor fi creşteri de 5-10% în cazul pachetelor scumpe, în timp ce pachetele turistice medii sau ieftine, în care ponderea preţului biletului de avion este mai mare, vor fi cu peste 10% mai scumpe din aceasta vară", apreciază Poenaru, a cărui agenţie operează chartere către patru staţiuni din Grecia, Cipru şi Italia. Această majorare este urmare a scumpirii carburanţilor pentru avioane. "Cea mai mare problemă pentru turismul extern în acest an este scumpirea carburanţilor pentru avioane. Companiile care închiriază avioane pe care agenţiile de turism le operează în regim charter au trimis agenţiilor tarife majorate cu 20 - 30%", a declarat Mircea Poenaru, directorul general al agenţiei de turism Romantic Travel. Directorul de marketing al Tarom, Sorin Georgescu, a spus că preţul perceput pentru închirierea avioanelor în regim charter va fi mai mare, dar că nu poate spune în acest moment care va fi procentul cu care vor fi majorate tarifele.
"Va fi uşor direct proporţional cu influenţa creşterii preţului petrolului", a adăugat oficialul companiei, care anul trecut a obţinut peste 15 milioane de dolari din închirierea avioanelor către agenţiile de turism, sumă ce a însemnat mai mult de 5% din totalul cifrei de afaceri a TAROM.



AGENŢII. În prezent, agenţiile negociază cu companiile aeriene preţurile de închiriere a avioanelor cu care va începe cursele în vară. "Preţul unui pachet turistic cu o cursă charter va creşte în această vară cu 7-12% comparativ cu tarifele practicate în vara anului trecut. Închiriem avioane atât de la Tarom, de la linia aeriană grecească Aegean Airlines, cât şi de la o companie egipteană. Toţi vor tarife mai mari din această vară, din cauza creşterii preţului carburantului", a precizat Martin Bikfalvy, directorul agenţiei de turism Calibra din Cluj, care care operează chartere către staţiuni din Grecia, Turcia, Egipt şi Spania.
"Nu am contractat încă charterele pentru vara aceasta. Noi lucrăm cu Tarom şi ei ezită încă să ne dea un tarif de închiriere a avioanelor", a spus Adriana Goicea, directorul agenţiei Prompt Service. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul agenţiei de turism Perfect Tour, care operează chartere către staţiuni din Turcia, Grecia, Cipru şi Spania. "Anul trecut, pe 24 ianuarie, semnasem deja contractele cu Tarom, pentru închirierea avioanelor. Anul acesta nu s-a stabilit încă nimic. Aşteptăm", a spus Mircea Vladu, directorul Perfect Tour.

×
Subiecte în articol: economic