x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Efectul cutremurelor: Piaţa de asigurări din România ar putea bifa un nivel record în 2023

Efectul cutremurelor: Piaţa de asigurări din România ar putea bifa un nivel record în 2023

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2023   •   06:20
Efectul cutremurelor: Piaţa de asigurări din România ar putea bifa un nivel record în 2023
Sursa foto: Hepta

Piaţa de asigurări din România ar putea atinge în acest an un record istoric, de peste 16 mld. de lei, susţinută de creşterea valorii poliţelor, dar şi a interesului tot mai mare al românilor, în contextul cutremurelor înregistrate în ultima perioadă, spun analiştii companiei de consultanţă Frames.

Potrivit acestora, asigurările în caz de incendiu şi calamităţi naturale -cutremur, inundaţii, au trecut în prim-plan, alături de cele din segementul auto. Totodată, un interes în creştere se manifestă şi pe zona asigurărilor de viaţă şi sănătate.

Estimările companiei de consultanţă arată că numărul poliţelor de asigurare a locuinţelor ar putea depăşi 600 de milioane de lei în acest an, o valoare aproape dublă faţă de 2017. Astfel, numărul contractelor de asigurare de locuinţă ar putea să atingă borna de 2 milioane, faţă de 1,48 milioane în 2021.

„Cutremurul din Turcia, seismele din Oltenia din ultimele zile, au generat o vie emoţie în rândul românilor (...) În ultimele săptămâni, potrivit datelor UNSAR, a fost înregistrată o creştere cu 170% a numărului de oferte emise pentru asigurările de locuinţe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", notează analiza Frames, citată de Ziarul Financiar.

La începutul anului 2023, circa 7,8 milioane de locuinţe din cele 9,6 milioane nu erau protejate de o asigurare.

În ceea ce priveşte asigurările auto, cele mai recente date anunţate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), indicau o creştere de 49% a volumului primelor subscrise în primele nouă luni din 2022, la 5,47 milioane lei.

Potrivit analiştilor Frames, pe fondul scumpirii poliţelor, nu este exclus ca piaţa asigurărilor RCA să treacă de 9 miliarde de lei până la sfârşitul anului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cutremure asigurari record