x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Daea: în Teleorman, Olt și Dolj nu mai există apă pentru irigații

Daea: în Teleorman, Olt și Dolj nu mai există apă pentru irigații

25 Iul 2022   •   09:00
Daea: în Teleorman, Olt și Dolj nu mai există apă pentru irigații

În județele Teleorman, Olt și Dolj nu mai există apă pentru irigații, anunță ministrul Agriculturii Petre Daea.

„Din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu - Răsmirești , SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt - Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova - Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea - Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat - Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate - Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare”, precizează ministrul, într-o postare pe Facebook.

Daea spune că apele s-au îndepărtat de țărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducțiune, și nu mai există apă la prize. „La Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă”.

În perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație este bună, culturile nu sunt afectate

Ministrul mai spune că acum toată atenția se îndreaptă spre lucrările de investiții, urmărindu-se graficele de execuție, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în așa fel încât să fie realizat programul de investiții pentru reabilitarea sistemului de irigații din România.

„Împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiștii din teritoriu, am convenit la fața locului să prioritizăm lucrările. Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție. Ministerul Agriculturii asigură finanțarea tuturor lucrărilor prevăzute în Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații în perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul României”, spune Daea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Petre Daea