x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Voiculescu:Guvernul nu are un plan de creare de locuri de muncă

Dan Voiculescu:Guvernul nu are un plan de creare de locuri de muncă

de Vali Blanaru    |    09 Apr 2009   •   00:00

Valul de disponibilizări din ultimele luni transformă şomajul în cea mai gravă problemă a României, a declarat, ieri preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. El a criticat absenţa unui plan al Executivului privind reducerea şomajului.



Dan Voiculescu a subliniat că suplimentarea fondului de şomaj este doar o măsură pasivă, care nu oferă decât "pe sfert" o soluţie la problema numărului mare de şomeri şi a avertizat că nu s-a demarat niciunul dintre proiectele de investiţii angajate prin programul de guvernare.

"Şomajul va deveni cea mai importantă problemă socială în următoarele câteva luni şi nu există încă o viziune clară pentru crearea de locuri de muncă. Guvernul nu a adoptat decât măsuri pasive pentru combaterea şomajului.

Ajutoarele de şomaj nu oferă decât un sprijin temporar, pasiv, care nu rezolvă problema sutelor de mii de şomeri, decât parţial. Este nevoie de un plan care să fixeze modalităţi concrete pentru absorbţia şomerilor şi de investiţii în reconversie profesională.

Trebuie făcută o estimare a industriilor care sunt capabile să-şi menţină dinamica în perioada de criză şi a celor care pot fi stimulate cel mai uşor, pentru a orienta fluxul de şomeri către aceste domenii", a declarat Dan Voiculescu.

"Nu au fost încă demarate proiectele mari de infrastructură care au fost angajate prin programul de guvernare, şi prin care pot să fie reangajaţi şomerii.
În aceste condiţii presiunea susţinerii financiare a şomajului se mută pe mediul privat, în condiţiile în care şi aşa este împovărat cu taxe suplimentare de genul impozitului forfetar", a subliniat Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: economic