x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Daniel Constantin: "Nu putem fi de acord cu un nou împrumut FMI care să meargă în salarii şi pensii"

Daniel Constantin: "Nu putem fi de acord cu un nou împrumut FMI care să meargă în salarii şi pensii"

06 Sep 2010   •   00:00

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că formaţiunea sa este împotriva angajării unui nou împrumut de la FMI dacă se va aplica, în continuare, aceeaşi politică de a plăti, din aceste fonduri, pensiile şi salariile.

Solicitat să comenteze posibilitatea angajării unui nou împrumut de la FMI, adusă în discuţie de şeful statului, Traian Băsescu, Daniel Constantin a precizat: "Haideţi să vedem pentru ce se contractează acest nou credit. Sigur că nu putem să fim de acord pentru că, din păcate, copiii, nepoţii vor fi cei care vor plăti dobânda la aceste credite".

Daniel Constantin a menţionat că PC este împotriva angajării unui nou împrumut care să fie folosit pentru plata pensiilor şi salariilor, în loc să fie utilizat pentru investiţii.

"Dacă vom avea aceeaşi politică de plată a pensiilor şi salariilor din creditul de la FMI, sigur că vom fi împotrivă. Dacă vom vedea că se vor duce în investiţii, atunci va trebui să discutăm", a spus preşedintele PC.

×
Subiecte în articol: economic