x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Datorii mici, conditie pentru integrare

Datorii mici, conditie pentru integrare

07 Apr 2004   •   00:00

Reducerea arieratelor bugetare si accelerarea privatizarilor in sectorul energetic sunt obiective prioritare pentru indeplinirea criteriilor economice de aderare la Uniunea Europeana, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, citat de Rompres.

In cazul sectorului energetic, stadiul actual este acela de finalizare a procesului de privatizare, in conformitate cu calendarul stabilit: se deruleaza discutiile finale in vederea definitivarii contractului de privatizare pentru S.C. Electrica Banat si S.C. Electrica Dobrogea, iar conform Strategiei de privatizare pentru S.C. Electrica Oltenia SA si S.C. Electrica Moldova SA, aprobata de Guvern, in luna aprilie va fi publicat anuntul de privatizare, precizeaza sursa citata. Tot in luna aprilie, a doua decada, in acord cu consultantul pentru privatizare, Ministerul Economiei si Comertului a fixat termenul de prezentare a ofertei finale pentru privatizarea societatii S.N.P. Petrom SA.

„Reducerea arieratelor bugetare cu 0,5% din PIB este o tinta extrem de ambitioasa", a spus ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, precizănd ca aceasta poate fi realizata prin masuri de intarire a disciplinei financiare, prin monitorizarea si analiza fiecarei companii individual. Urmarirea stricta a companiilor de stat, in conformitate cu OUG 79/ 2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare, va fi corelata, in functie de situatia specifica fiecarui caz, cu aplicarea unor masuri ferme de intarire a disciplinei financiare. (Rompres)

×
Subiecte în articol: economic