x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Datoriile CET-urilor, o "bombă cu ceas"

Datoriile CET-urilor, o "bombă cu ceas"

09 Iul 2009   •   00:00

Datoriile centralelor electro-termice (CET) din marile oraşe sunt o "bombă cu ceas", consideră premierul Emil Boc. Guvernul a decis constituirea unei comisii interministeriale care să caute soluţii de acoperire a datoriilor acumulate faţă de furnizori de centralele de energie termică administrate de autorităţile locale, "o bombă cu ceas" a cărei rezolvare a fost amânată în fiecare an, a declarat premierul Boc.



"Toată administraţia locală românească este o bombă cu ceas. Am înfiinţat un comitet interministerial care să elaboreze o strategie pe termen scurt, mediu şi lung pentru rezolvarea datoriilor acumulate de CET-uri. De 15 ani această problemă a fost pasată de la o iarnă la alta, de la un an la altul, fără să se ia taurul de coarne", a spus Boc.

Primul-ministru a spus că soluţia de acoperire a datoriilor CET trebuie analizată atât la nivelul Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei şi administraţiilor locale, cât şi în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

×
Subiecte în articol: economic