Procesul de înființare a unei firme este unul care necesită timp, resurse financiare, dar si ajutorul unui avocat, dacă societatea va avea mai mulți asociați. Domeniul antreprenorialului s-a dezvoltat fulminant în ultimii ani. Ideea de a fi propriul angajat a atras atenția tuturor celor care erau nevoiți să gestioneze un grad ridicat de stres la locul de muncă. Și nu numai.
Însă, pe cât de benefică este o asemenea trecere, pe atât de complex este procesul de înființare propriu-zis. Înainte de toate trebuie să te gândești la o strategie de dezvoltare pe termen lung, dar și să găsești punctele care să te diferențieze de concurență. Aspectele birocratice, care țin de cadrul legislativ sunt de asemenea foarte importante. Practic, fără ele nu poți funcționa ca persoană juridică și nici nu poți derula activitățile de lucru.
Tocmai de aceea, e recomandat să cântărești cu atenție fiecare decizie și să iei în calcul toate riscurile care pot apărea pe parcurs. Din păcate, mulți aleg să realizeze pe cont propriu toate activitățile, fără ajutorul unui avocat, ceea ce nu face altceva decât să:
- Utilizeze drafturi de acte constitutiv găsite pe internet, dacă nu stabilesc molalități speciale de vot, de ce întâmplă în cazul decesului unui asociat, sau care sunt posibilitățile de tranzacționa părțile sociale în viitor
- Cauzeze imposibilitatea înființării firmei - Dacă nu ești un cunoscător al domeniul nu ar trebui să iei în calcul posibilitatea de a te ocupa de servicii juridice. Lasă-te mai bine pe mâna specialiștilor, rezultatele vor fi cu siguranță pe măsura așteptărilor.
- Genereze pagube financiare grave - Când vei trage linie îți vei da seama că banii investiți au fost degeaba.
- Aducă probleme de imagine - În cazul în care faci o greșeală de ordin legislativ îți va lua foarte mult timp pentru a repara reputația negativă creată.
Cum te poate ajuta un avocat să înființezi o firmă?
Nimic nu se compară cu eficiența activităților derulate de specialiști. Ei sunt cei mai în măsură să vină cu soluții potrivite, care să ofere avantaje pe termen lung.
Te vei bucura așadar de beneficii diverse:
- Avocatul îți va explica care este forma de organizare potrivită pentru tine (SRL, SA, SNC, SCS)
- Avocatul îți va propune metode de a te proteja de la bun început de intențiile viitoare ale asociațiilor
- Avocat îți va explica de ce modalitatea de vot este una importantă, precum și de ce o societate în care fiecare asociat deține ½ din capital de este practic imposibil de condus, dacă nu se întrunește unanimitatea, iar acest lucru se întâmplă foarte des în practică.
- Nu mai pierzi timp pentru a întocmi toate documentele necesare - Birocrația nu va mai reprezenta o problemă greu de gestionat. Un avocat bun se ocupă cu rapiditate de întocmirea actelor obligatorii pentru înființarea firmei.
- Consultanță specializată - În cazul în care întâmpini probleme decizionale, avocatul este cel care te poate direcționa către soluțiile ideale. Tocmai pentru că este mereu atent la cerințele și nevoile tale, rezultatele finale se vor ridica în mod sigur la nivelul așteptărilor.
- Ești la curent cu schimbările care apar în domeniu - În cazul în care intervin modificări legislative, specialistul îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.
- Te poți concentra pe dezvoltarea unor strategii - Colaborarea cu un avocat te va ajuta să-ți îndrepți atenția către definitivarea unui plan de acțiune eficient. Vei avea suficient timp pentru a trasa ideile capabile să claseze firma în topul celor mai bune opțiuni de pe piață.
Dacă te gândești de ceva timp să înființezi o afacere nu ezita să apelezi la ajutorul celui mai bun specialist din Romania, nu neapărat trebuie sa fie din orașul in care te afli tu, ca sa iți poate înființa firma, poți apela la un avocat din Timisoara, Bucuresti, Cluj, absolut orice avocat te poate ajuta. Este soluția care te va scuti de scuti de birocrație și aspectele complexe care stau la baza definitivării unei firme.
Optează întotdeauna pentru soluții eficiente!