x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De mâine, în Gara de Nord vor funcţiona două automate de vânzare a biletelor

De mâine, în Gara de Nord vor funcţiona două automate de vânzare a biletelor

de Elena Stan    |    28 Ian 2010   •   00:00

Automatele vor accepta, într-o primă etapă, doar plata cu cardul, iar ulterior şi în numerar, a anunţat compania.



Lansarea aparatelor face parte din prima etapă a unui program pilot. Program de vânzare a legitimaţiilor, denumit xSellKiosk, va fi aplicat etapizat, pentru a permite testarea şi monitorizarea echipamentelor utilizate, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

"Automatele de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic intern sunt uşor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimaţiilor de călătorie au încorporat cititor de card bancar (POS). Acestea sunt prevăzute cu module şi aplicaţii necesare pentru emiterea legitimaţiilor şi rezervarea locurilor, şi oferă o gamă largă de informaţii referitoare la informarea călătorilor despre orele de plecare şi sosire a trenurilor, cu posibilitatea de tipărire a informaţiilor; vânzarea de legitimaţii de călătorie în trafic intern - se emit legitimaţii de bază, la tarif/preţ întreg pentru copii, elevi şi studenţi cu rezervarea locurilor doar la vagoane clasă; plata prin card a legitimaţiilor achiziţionate cu tipărirea chitanţei aferente pentru tranzacţia bancară", se precizează în comunicat.

În următoarele trei săptămâni programul pilot va fi extins şi va avea noi funcţii, prin introducerea ofertelor tarifare (dus-întors, minigrup etc) şi rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit şi cuşetă. Încă 10 automate de vânzare a legitimaţiilor în sistem xSellKiosk vor fi montate şi alte în staţii CFR reşedinţă de judeţ, din ţară, în cursul anului 2010, conform sursei citate.

Etapa a doua prevede ca, după jumătatea a doua a anului 2010, sistemul să aibă opţiunea de plată şi în numerar, urmând ca "într-o perioadă scurtă" să fie extins la nivelul întregii reţele feroviare, mai arată CFR Călători.

×
Subiecte în articol: redactie