x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De Mărţişor, Primăria Sibiu cumpără de la un liberal instalaţii de Crăciun

De Mărţişor, Primăria Sibiu cumpără de la un liberal instalaţii de Crăciun

de Cristian Anton    |    21 Feb 2019   •   12:03
De Mărţişor, Primăria Sibiu cumpără de la un liberal instalaţii de Crăciun

Gospodarul îşi face vara sanie şi iarna car. O vorbă înţeleaptă, aplicată de Primăria Sibiu, care a cumpărat, în prag de primăvară, instalaţia de Crăciun pentru la iarnă. Municipalitatea a oferit contractul unei firme din Târgovişte, Euro Audit Service SRL, deţinută de o tânără milionară, Maria Gabriela Horga, vicepreşedinte la PNL Sectorul 1. Fiică a unui fost deputat, a intrat în politica mare ca sfătuitoare a lui Daniela Dăianu în Parlamentul European, apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, a ocupat funcţii de conducere în mari companii de stat şi a primit peste 100 de contracte de la primării şi instituţii publice, cu o valoare totală de 13 milioane de euro.

Primăria Sibiu a atribuit pe 11 februarie 2019 un contract privind achiziţia de ornamente pentru iluminat festiv de iarnă, către Euro Audit Service SRL Târgovişte, în valoare de 1.398.955 lei, fără TVA. Firma va furniza potrivit caietului de sarcini, 806 ornamente pentru stâlpi sub diferite forme (stele, globuri, ghirlande etc)- inclusiv 48 de stele „inteligente”, cu diametre de până la trei metri, 137 ornamente suspendate, patru brazi pe o structură de aluminiu de 5,3 metri şi un brad tot pe structură metalică înalt de 10 metri, 100 de şiruri luminoase, 15 perdele de leduri, 250 de şiruri de ţurţuri luminoşi şi peste 1,2 km de furtun luminos. Euro Audit Service SRL are ca asociat în acest contract Rac Construct Moreni SRL.

Luminează zeci de primării

Firma de la care Primăria Sibiu a cumpărat de Mărţişor luminiţe de Crăciun are ca domeniu de activitate lucrări de instalaţii electrice şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de peste 10 milioane lei şi un profit net de aproape 462.000 lei, cu 35 de angajaţi, precum şi datorii de circa 5,8 milioane lei. Euro Audit Service SRL a înregistrat profit în fiecare an, de la înfiinţarea sa, în 2004, până în prezent, iar acest lucru s-a realizat graţie numeroaselor contracte primite de la stat, nu mai puţin de 101, în intervalul 2010- 2019.

13 milioane de euro este valoarea contractelor primite de Euro Audit Service SRL de la stat

Printre cele mai importante amintim iluminatul festiv de sărbători în municipiul Constanţa, din decembrie 2018, pentru care a primit peste 4,8 milioane de lei, modernizarea iluminatului public din comuna hunedoreană Criscior- peste 1,4 milioane lei, în noiembrie 2018, iluminatul public din Slobozia (3,6 milioane lei, în noiembrie 2016), extinderea canalizării menajere din comuna dâmboviţeană Valea Mare (3,3 milioane lei, în noiembrie 2018), lucrări pentru Societatea de Distribuţiea Energiei Electrice Muntenia Nord SA în valoare de 2,1 milioane lei, în iunie 2017 etc. Pe lista clienţilor se află primării din toată ţara, de la Târgovişe şi Titu, până la Tunari, Buftea şi Târgu Jiu, şi de la Murfatlar şi Techirghiol, până la Călimăneşti şi Eforie.  

Milionara universitară

Euro Audit Service SRL este deţinută în proporţie de 99,99% de Maria Gabriela Horga, vicepreşedinte la PNL Sector 1, dar cu domiciliul în Constanţa, acolo unde este lector universitar doctor în cadrul Universităţii Ovidius. Multimilionară din contracte cu statul la doar 32 de ani, tânăra predă şi la Academia de Studii Economice Bucureşti, dar este şi administrator la Engie România SA. Liberala mai este implicată în firmele Blitz Lighting Company SRL, Vadaemecum Management SRL, Ando Consulting SRL şi Legume cu Dor SRL.

Liberala are o avere impresionantă: cinci hectare de teren în Constanţa, două apartamente în Bucureşti şi Constanţa, bijuterii de 75.000 de euro, circa 132.000 lei în bănci, 70.900 lei din vânzarea unui Mercedes ML 350, împrumuturi de aproape 100.000 de lei de recuperat de la firmele sale, venituri salariale de 40.000 lei din activitatea didactică, salariile de 40.000 lei ale soţului, dividende de 421.000 lei, 1.000 de euro lunar de la Engie şi chiar câteva mii de criptomonede Ripple , potrivit ultimei sale declaraţii de avere

Alexandru Cârlig, soţul ei (fiul unui fost şef al Poliţiei Constanţa), este director la firma tinerei, Euro Audit Service SRL, la Al Stom Company (deţinută de naşul lor de cununie, milionarul constănţean Alexandru Papadumitru, de asemenea abonat la contracte cu statul), dar şi la Rac Construct Moreni SRL, cealaltă firmă din contractul primit de la Primăria Sibiu. Fostă consilieră personală a „greilor” liberali Daniel Dăianu şi Daniel Chiţoiu şi fostă vicepreşedintă a tineretului liberal, Maria Gabriela Horga a ocupat de-a lungul timpului funcţii la companii precum GDF Suez Energy, Electrica, Romaero, Nuclearelectrica sau Eximbank.

Maria Gabriela Horga: Contractul a fost câştigat pentru că am avut preţul cel mai mic şi în urma unor hotărâri ale instanţelor

Maria Gabriela Horga a precizat că nu a fost implicată în niciun fel în derularea acestui contract, pentru că este doar asociat în firmă, nu şi administrator. Pe de altă parte, momentul atribuirii acestui contract a fost acum, în prag de primăvară, din cauza contestaţiilor depuse de societatea care a pierdut licitaţia în faţa Euro Audit Service SRL. „Eu sunt doar acţionar, nu fac parte din conducerea Euro Audit Service, este o firmă de familie. A fost o procedură de achiziţie publică desfăşurată în condiţiile legii, la care au fost mai mulţi participanţi. Contractul fost câştigat pentru că am avut preţul cel mai mic, următorul clasat, MK Illumination, care câştiga de 10 ani contracte la Sibiu, având un preţ cu 600.000 de lei mai mare. MK Illumination a atacat în instanţă pe 1 octombrie procedura de licitaţie şi desemnarea câştigătorului cu preţul cel mai mic, dorind descalificarea Euro Audit, deşi avea preţul cel mai mic, iar instanţa ne-a dat de două ori dreptate. Din octombrie până în ianuarie s-au parcurs toate etapele procesuale în urma acestei contestaţii. Acestea sunt condiţiile care au condus la întârziere. Pentru firmă, această întârziere a însemnat pierderi. Euro Audit Service nu a fost implicată niciodată în vreun scandal de corupţie, iar eu nu mai ocup nicio funcţie publică, mă ocup doar de predat ”, a declarat Maria Gabriela Horga pentru „Jurnalul”.

 

 

×